Persoonlijk voedingsadvies bij dietistenpraktijk DieetPlaneet in Amsterdam

Ben je op zoek naar een dietist in Amsterdam dan ben je hier op het juiste adres, DieetPlaneet draait om jou! De dietisten van dietistenpraktijk DieetPlaneet adviseren en coachen je! Professioneel voedingsadvies passend bij je leefstijl. Gezonder leven is ook voor jou mogelijk. Plan direct een afspraak via de online-agenda.

Elke dietist heeft haar specialisaties op het gebied van dieet- en voedingsadvies. Graag stellen we je voor aan onze dietisten in Amsterdam! Goed om te weten: al onze dietisten spreken ook Engels. Good to know - all our dieticians speak English.

Dietiste/ leefstijlcoach Irene Wassink

Dietiste/ leefstijlcoach Irene Wassink

Irene is sinds 2003 diëtist en werkt sinds 2012 met veel plezier bij DieetPlaneet. Elke dag is verrassend, elk gesprek is een uitdaging! Met haar jarenlange ervaring kan je met vrijwel elke voedingsvraag bij haar terecht. Irene houdt van mensen, hoe verschillender hoe beter. Irene is gespecialiseerd in begeleiding bij eetstoornissen/ verstoord eetgedrag. Graag gaat zij de uitdaging met je om je eetproblemen voor eens en voor altijd op te lossen, zij kijkt verder naar wat je eet en gaat ook op zoek naar de achterliggende reden(en) van het ongewenste (eet)gedrag. Haar benadering is altijd positief en dat is iets wat iedereen verder helpt. Veel ervaring en affiniteit heeft Irene ook met begeleiding tijdens zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Irene weet dat voor het aanpassen van gedrag een stuk(je) geduld komt kijken en past haar begeleiding aan op jouw tempo, jouw situatie en jouw manier van denken. Irene ziet het als haar taak om samen op zoek te gaan naar wat je nodig hebt en het advies te geven wat in je leven kunt integreren, voor nu en op de langere termijn. En ook als het na langere periode minder gaat, ben je altijd weer welkom voor een steuntje in de rug. Naast diëtist is Irene moeder van twee schoolgaande kindjes. Zij houdt ontzettend van eten en koken, is zelf vegetarisch grootgebracht en heeft nog steeds de voorkeur voor duurzaam eten. Irene’s dag begint met yoga en eindigt zo vaak als dat lukt met een (Latijns) dansje!
Dietiste/ leefstijlcoach Sarah Chorho

Dietiste/ leefstijlcoach Sarah Chorho

Sarah is een doelgerichte, behulpzame dietiste met sterke communicatieve vaardigheden. Persoonlijk advies en betrokkenheid staan bij Sarah hoog in het vaandel. Zij geniet, als haar cliënten met een blij gezicht de praktijk uit lopen. Sarah vindt het belangrijk dat haar adviezen aansluiten op jouw persoonlijke situatie en wensen. Ieder mens heeft tenslotte zijn eigen manieren en voorkeuren. Met raad, daad en liefde helpt zij haar clienten bij het creëren van (blijvend) verbeterd eetgedrag en dus: resultaten. Sarah is met haar Marokkaanse roots bekend met de Arabische cultuur en beheerst, naast perfect Nederlands, ook de Arabische taal en het Berberse dialect. Haar vrije tijd besteedt Sarah graag aan sporten en koken, zo gevarieerd mogelijk. De Turkse, Italiaanse en Surinaamse keuken zijn naast de Marokkaanse- favoriet. De kunst is volgens Sarah om elk gerecht die gezonde twist te geven! Sarah is gediplomeerd kinderdietist
Diëtiste/ leefstijlcoach Tugce Tuzgol

Diëtiste/ leefstijlcoach Tugce Tuzgol

Tugce is in 2014 afgestudeerd als diëtist, aan de Hogeschool van Amsterdam en werkt vanaf dat moment in de eerste lijn in Amsterdam. Zij heeft een tussenstop gemaakt in hip Istanbul waar zij haar 2-jarige master opleiding volgde. In dezelfde periode heeft Tugce een jaar lang haar eigen praktijk gerund. Vanaf 2018 is Tugce werkzaam bij DieetPlaneet. De sterke affiniteit met eten en gezondheid is de belangrijkste drijfveer geweest om voor het vak diëtetiek te kiezen. En nog steeds is ze zeer tevreden met deze keuze. Haar doel? Jou helpen bij het behalen van je doelen. Naast het geven van informatie en (altijd persoonlijk en praktisch) advies is zij gedurende het traject jouw steun- en motivatie punt. Zelf leeft en beweegt Tugce ook gezond. Persoonlijke passies zijn paardrijden, yoga en lekker (gezond) koken. Zij probeert graag nieuwe recepten en -producten uit en deelt deze graag met jou. Tugce is gediplomeerd sportdiëtist. Ze staat klaar om je te begeleiden in het Turks en/ of Nederlands.
Diëtiste Francien Luteijn

Diëtiste Francien Luteijn

Oprecht, vrolijk, doortastend, behulpzaam en een kei in haar vak. Dat is Francien. Haar doel? Je zodanig te motiveren dat je zin hebt om aan je nieuwe gezondere leefstijl te beginnen én vol te houden. Een praktische insteek en persoonlijke afstemming zijn hierbij de sleutel. Francien's interesse voor voeding ontstond nadat ze op haar 16e terugkwam van een zeilreis van een half jaar met een lichaamsgewicht van +10 kilo. Eenmaal thuis is het haar door gezonder eten, genoeg beweging en een flinke dosis wilskracht gelukt om deze kilo's eraf te krijgen. Door deze ervaring weet zij als geen ander hoeveel kracht er nodig is om blijvend gewicht te verliezen en welke uitdagingen je daarbij tegenkomt. Door haar persoonlijke ervaring kent ze bovendien handigheidjes die haar steun bieden en die ze ook graag met jou deelt. Francien vindt haar eigen gezondheid belangrijk, maar die van de dieren en het milieu net zo. Zij kiest daarom zo vaak mogelijk voor vegetarisch. Francien maakt van elke maaltijd een gezond feestje, maar geniet ook van een lekker stuk appeltaart op zijn tijd. Een extraatje kan namelijk prima, zolang je maar voor kwaliteitslekkers gaat. Aan beweging heeft Francien geen gebrek, ze fietst heel Amsterdam door om op haar werk te komen en doet daarnaast graag aan yoga en fitness.
Diëtiste/ leefstijlcoach Eline Bijlsma

Diëtiste/ leefstijlcoach Eline Bijlsma

Eline is sinds 2019 werkzaam bij DieetPlaneet in Amsterdam. Zij heeft na haar voeding & diëtetiek opleiding de Master of Health Sciences doorlopen en succesvol afgerond. Tijdens deze master heeft Eline zich gespecialiseerd in maag-, darm- en leverziekten en diabetes en ervaring met zeer complexe patiënten en ziektebeelden opgedaan. Eline’s passie voor voeding is ontstaan na een studiejaar in Amerika. Daar kwam ze in aanmerking met verscheidene gezondheidsproblemen veroorzaakt door ongezonde eet- en leefgewoonten. Daar wilde ze graag iets mee doen! En Eline haar eigen eetpatroon? Eline is altijd op dieet. Ze heeft namelijk een gluten-intolerantie én prikkelbare darm syndroom. Ze weet dan ook als geen ander hoe de juiste voeding bijdraagt aan een prettiger leven. Eline is gek op sporten: fitness en kickboxen, maar ook outdoor sporten als snowboarden en surfen zijn favoriet. Eline helpt je graag bij je (hulp)vragen. Haar doel is dat jij je doelen behaalt op zo’n manier dat je lekker kunt blijven genieten.
Dietiste/ leefstijlcoach Nurcan Topal

Dietiste/ leefstijlcoach Nurcan Topal

Sinds 2016 werkzaam bij DieetPlaneet. Nurcan houdt ervan om iets te kunnen betekenen voor haar medemens én van alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft. Het beroep diëtiste is haar dan ook op het lijf geschreven. Zij is ervan overtuigd dat voeding een grote rol speelt in onze gezondheid. En dat haar adviezen, zodra ze worden opgevolgd, een heleboel kunnen veranderen op gezondheidsvlak. Op internet is veel informatie te vinden over voeding, deze informatie is allereerst niet persoonlijk en daarnaast vaak niet correct. Nurcan schept hierin duidelijkheid en geeft bruikbare en persoonlijke handvatten. Haar luisterend oor, empathie en positiviteit zet ze hierbij in. Ze bereidt graag heerlijke en gezonde gerechten/ hapjes. En wandelt en sport actief. Nurcan is opgegroeid met twee culturen: de Nederlandse en de Turkse en dan ook bekend met de bijbehorende eetculturen. Nurcan spreekt Nederlands en Turks.
Diëtiste Anisa Pilon

Diëtiste Anisa Pilon

Anisa is sinds 2018 werkzaam bij DieetPlaneet. Hoe Anisa naar de wereld kijkt? Openminded, geïnteresseerd, bewust en positief. En dit vind je terug in haar begeleiding en coaching. Anisa heeft veel affiniteit met verschillende eetculturen. Zelf is zij opgegroeid met twee culturen: Iraans en Nederlands. Zij heeft de eerste jaren van haar carrière met veel plezier in een dietistenpraktijk in Suriname gewerkt. Anisa vindt het belangrijk dat voedingsadvies altijd persoonlijk is, en is ervan overtuigd dat kleine aanpassingen in de leefstijl het verschil kunnen maken. Door het bijdragen aan jouw ontwikkeling, ontwikkelt zij ook zichzelf, en dit is voor haar een belangrijk uitgangspunt bij elk traject wat zij aangaat. Eten ziet Anisa als krachtig middel om te verbinden, verrijken en te verdiepen. Zoveel meer dus dan brandstof alleen. Anisa is altijd enthousiast te maken voor een kick-boks of crossfit training, en is dan ook regelmatig in de sportschool te vinden.
Diëtiste Jamila Saidi

Diëtiste Jamila Saidi

Een omschrijving van Jamila? Vrolijk, ondernemend, doelgericht, sociaal, aandachtig, empatisch, positief, alert en enthousiast. Jamila is het allemaal en nog veel meer! Door haar buitengewone interesse in in voeding, gezondheid, leefstijl, sport én mensen was de keuze voor het vak dietist voor Jamila de enige logische keuze. Al op jonge leeftijd wilde Jamila weten wat voeding met je lichaam doet, hoe voeding je gezondheid beïnvloedt en wat de rol van je gedrag is op je leefstijl. Inmiddels weet zij precies hoe dit allemaal in elkaar steekt en legt het jou ook graag uit! Samen met jou maakt Jamila een plan op maat en begeleidt je op haalbare wijze naar je doelen. Naast haar vak houdt Jamila van het uitproberen van nieuwe restaurantjes, het kijken van documentaires, lezen en hardlopen. Jamila spreekt naast Nederlands ook de Arabische, Berberse, en Engelse taal vloeiend.
Diëtiste Derya Tecim

Diëtiste Derya Tecim

Derya is sinds 2017 aangesloten bij DieetPlaneet. Al op jonge leeftijd heeft zij de invloed van voeding en beweging op gezondheid ervaren. Zij heeft zelf als kind ernstig overgewicht gehad, en door goede voeding en beweging, inmiddels een gezond gewicht. Deze levenservaring is de basis geweest voor haar loopbaan als diëtist en sportinstructrice. Haar passies; voeding, gezondheid en haar medemens hierin coachen. Derya is meeleven, sociaal en enthousiast van aard. Samen met haar clienten gaat ze ervoor. Derya spreekt, naast Nederlands, ook vloeiend Turks.
 Sevda Türk

Sevda Türk

Zorgzaam, geïnteresseerd en geduldig, een dietiste pur sang, die zich graag verdiept in alles wat met voeding en leefstijl te maken heeft. Aan elke client geeft zij haar volledige aandacht en advies en begeleiding, afgestemd op en zijn/ haar situatie en wensen. Sevda woonde, tot zij op haar 8ste naar Amsterdam West verhuisde, in Turkije. Zij kent en begrijpt de Turkse cultuur dan ook als de beste, en spreekt perfect Turks (naast vloeiend Nederlands). Daarbij heeft zij affiniteit met de Marokkaanse en Surinaamse (eet)cultuur. Sevda’s interesse in voeding, gezondheid en ziekte is veelzijdig: of je nou diabetes hebt, een hoge bloeddruk of graag wat kilo’s kwijt wilt, je kunt bij haar terecht. Voor ouderen en kinderen heeft Sevda een speciaal plekje in haar hart. Tijdens haar studie al, verdiepte zij zich in ouderen in relatie tot ondervoeding. Bij ouderen die (vanwege lichamelijke klachten) niet naar de praktijk kunnen komen, gaat Sevda graag op huisbezoek. In haar vrije tijd maakt Sevda graag lange wandelingen in het bos of mooie fietstochten door de stad. Zij vindt het daarnaast erg leuk om traditionele (Turkse) gerechten op een gezondere manier, met minder vet en suiker, te bereiden.
Diëtiste in opleiding Inge Evers

Diëtiste in opleiding Inge Evers

Inge is opgegroeid op een agrarische boerderij waar o.a. aardappelen en uien verbouwd werden. In haar jeugd vond ze echter niets lekkerder dan koek, snoep, snacks en cola en ze had eigenlijk al besloten dat ze ‘later’ alleen nog maar snoep en snacks zou eten. In haar beginjaren op de middelbare school, ontstond er echter bij haar interesse in voeding, en de invloed daarvan op je gezondheid. Snoep en snacks vindt Inge nog steeds erg lekker, maar zij kan het veel beter weerstaan dan vroeger. Hoe ze dat aanpakt? Door niet te streng te zijn voor zichzelf, te zorgen voor lekkere (maar gezondere) alternatieven en zichzelf zo nu en dan te trakteren op chocola of taart. Tegenwoordig wordt ze ook dolgelukkig van gezonde gerechten op basis van ui en aardappel óf een lekkere spruitjesstamppot met zongedroogde tomaten (en lekker veel mosterd). Naast haar werkzaamheden als diëtist is Inge een fanatieke hula hoop danseres, en geeft zij vuur- en licht shows op allerlei evenementen. Ze merkt dat goede voeding haar helpt om optimaal te kunnen presteren tijdens de trainingen en optredens. In haar vrije tijd is ze te vinden in de tuin, de danszaal, achter de naaimachine of verdiept in een goed boek (over voeding), Ze is gek op haar katten, kippen, vrienden en familie. Inge is sociaal en empathisch van aard, het geeft haar veel voldoening om samen met haar cliënt te bekijken waar de knelpunten zitten (qua voeding, maar ook op vlak van motivatie) en te ondersteunen bij het behalen van de persoonlijke doelen. Inge haar interessegebieden zijn eetstoornissen, vegetarisch eten, maag-darm problemen en sport(voeding).

Specialisaties

In 2014 studeerde Inge af als dietist, daarna volgde zij de studie Molecular Nutrition and Toxicology aan de Universiteit van Wageningen. In 2020 loopt en werkt zij mee met diëtisten Irene, Sarah en Anisa, met als doel om zo snel mogelijk aan een zelfstandig spreekuur te kunnen beginnen.
Dietiste/ leefstijlcoach Mara Looij

Dietiste/ leefstijlcoach Mara Looij

Mara Looij is de drijvende kracht achter DieetPlaneet. Zij is dietist sinds 2005 en heeft DieetPlaneet opgestart in 2007. Je zou haar een foodie kunnen noemen vanwege haar liefde voor- en interesse in gezonde voeding. Maar wel één met beide benen stevig op de grond en zeker niet een die zonder meer met alle voedingstrends meewaait. Ze vindt wetenschap belangrijk maar gezond verstand en gevoel net zo. Haar liefde voor voeding was al vroeg aanwezig. Op jonge leeftijd vond je haar al in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen. Mara is van mening dat gezonder leven voor iedereen mogelijk is, mits je voldoende rekening houdt met persoonlijke situaties. Zij is ervan overtuigd dat een gezonder eetpatroon helpt bij een gelukkiger leven. In haar blogs lees je meer over haar visie op voeding en gezondheid.

Laatste nieuws van de dietisten in Amsterdam

Cookies Contact en afspraak