Persoonlijk voedingsadvies bij dietistenpraktijk DieetPlaneet in Amsterdam

Ben je op zoek naar een dietist in Amsterdam dan ben je hier op het juiste adres, DieetPlaneet draait om jou! De dietisten van dietistenpraktijk DieetPlaneet adviseren en coachen je! Professioneel voedingsadvies passend bij je leefstijl. Gezonder leven is ook voor jou mogelijk. Plan direct een afspraak via de online-agenda.

Elke dietist heeft haar specialisaties op het gebied van dieet- en voedingsadvies. Graag stellen we je voor aan onze dietisten in Amsterdam! Goed om te weten: al onze dietisten spreken ook Engels. Good to know - all our dieticians speak English.

Dietiste/ leefstijlcoach Irene Wassink

Irene is dietist sinds 2003 en werkt sinds 2012 bij DieetPlaneet. Ervaren en gespecialiseerd. Enthousiast en empathisch. Heb je alles al geprobeerd op gebied van diëten en val je steeds terug in je oude eetgewoonten of ben je altijd met eten bezig en wil je nu eindelijk weleens rust in je hoofd en lijf? Irene kijkt verder naar wat je eet, ook gaat ze op zoek naar de achterliggende reden(en) van het gedrag en brengt dit samen met jou in kaart. In 2018 heeft ze de opleiding eetstoornissen afgerond. Haar benadering is altijd positief (wat kan wél?) en dat is iets wat iedereen verder helpt. En in het bijzonder wanneer er sprake is van een allergie of intolerantie. Veel ervaring en affiniteit heeft Irene ook met begeleiding tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding, mede doordat ze ervaringsdeskundige is op dit vlak. Gespecialiseerd én ervaringsdeskundig is zij ook op het vlak van vegetarisme; ze is met vegetarische voeding grootgebracht en nu parttime vegetariër met af en toe een uitstapje naar een vegan eetpatroon, om ook dát te ervaren. Irene doet in haar vrije tijd aan yoga en gaat graag naar concerten; voetjes van de vloer met een lekker drankje erbij. Samen met haar kids experimenteert ze regelmatig in de keuken, vooral bakken is favoriet. Van hartige taart tot zoete koek, van alles komt er uit haar oven rollen.

Dietiste/ leefstijlcoach Roosmarijn van der Stelt

Om Roosmarijn te beschrijven beginnen we met vier woorden. Doorzetter, behulpzaam, cliëntgericht en motiverend. Het vak dietist past zo goed bij haar dat zij haar werk altijd met een grote glimlach doet. In buitensporten als zeilen en klimmen die Roosmarijn beoefent, komt haar doorzettingsvermogen naar voren. Maar ook bij het uitpluizen van de nieuwste trends op het gebied van voeding, lifestyle, sport en gezondheid geeft zij niet snel op. Mede door de ervaring die Roosmarijn opdeed tijdens haar werk als zeil- en buitensportinstructeur is zij in staat je te motiveren bij het verleggen van je grenzen. Natúúrlijk vertaald naar haalbare doelen en altijd persoonlijk. Goed bewegen en goed eten staan volgens Roosmarijn gelijkwaardig naast elkaar. Zelf kookt en bakt ze graag en creëert met plezier lekker doch voedzame koekjes of een gezond menuutje met wat zij toevallig in huis heeft. Roosmarijn is gecertificeerd sportdietist en daarnaast gespecialiseerd in eetstoornissen (Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa en Binge Eating Disorder).

Dietiste Noor Struik

Wat begon met bloggen voor DieetPlaneet over actuele voedingstrends, fabels & feiten en handige tips om gezonder te eten, liep over in haar eindstage en sinds 2016 is Noor werkzaam als diëtist. Noor haar interesse voor gezond eten begon al op jonge leeftijd en ze staat dan ook graag in de keuken. Noor is ervan overtuigd dat gezond eten ook leuk en lekker kan zijn. Gezond eten (met af en toe een uitzondering) is voor iedereen mogelijk. Noor kijkt graag samen met jou welke veranderingen in de voeding kunnen worden gemaakt, zodat op een haalbare manier het beste resultaat bereikt wordt. Noor vindt de psychologie die bij eten speelt erg interessant. Naast de voeding kijkt ze daarom naar het eetgedrag, om zo de kern van het (voedings)probleem te achterhalen. Je leefstijl veranderen, dat is waar het om gaat!

Dietiste/ leefstijlcoach Sarah Chorho

Sarah is een doelgerichte, behulpzame dietiste met sterke communicatieve vaardigheden. Persoonlijk advies en betrokkenheid staan bij Sarah hoog in het vaandel. Zij geniet, als haar cliënten met een blij gezicht de praktijk uit lopen. Sarah vindt het belangrijk dat haar adviezen aansluiten op de persoonlijke situatie en wensen van haar cliënt. Ieder mens heeft tenslotte zijn eigen manieren en voorkeuren. Met raad, daad en liefde helpt zij haar clienten bij het creëren van (blijvend) verbetert eetgedrag en dus: resultaten. Sarah is met haar Marokkaanse roots bekend met de Arabische cultuur en beheerst, naast perfect Nederlands, ook de Marokkaanse taal en Berberse dialecten. Haar vrije tijd besteedt Sarah graag aan sporten en koken. Niet alleen Marokkaanse gerechten. Maar het liefst zo gevarieerd mogelijk. De Turkse, Italiaanse en Surinaamse keuken zijn ook favoriet! De kunst is volgens Sarah om elk gerecht die gezonde twist te geven! Sarah is gediplomeerd kinderdietist.

Dietiste Nurcan Topal

Sinds 2016 werkzaam bij DieetPlaneet. Nurcan houdt ervan om iets te kunnen betekenen voor haar medemens én van alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft. Het beroep dietist is haar dan ook op het lijf geschreven. Zij is ervan overtuigd dat voeding een grote rol speelt in onze gezondheid. En dat haar adviezen, zodra ze worden opgevolgd, een heleboel kunnen veranderen op gezondheidsvlak. Op internet is veel informatie te vinden over voeding, deze informatie is allereerst niet persoonlijk en daarnaast vaak niet correct. Nurcan schept hierin duidelijkheid en geeft bruikbare en persoonlijke handvatten. Haar luisterend oor, empathie en positiviteit zet ze hierbij in. Ze bereidt graag heerlijke en gezonde gerechten/ hapjes. En wandelt en sport actief. Nurcan is opgegroeid met twee culturen: de Nederlandse en de Turkse en dan ook bekend met de bijbehorende eetculturen. Nurcan spreekt Nederlands en Turks.
Diëtiste Derya Yigit-Tecim

Diëtiste Derya Yigit-Tecim

Derya is sinds 2017 aangesloten bij DieetPlaneet. Al op jonge leeftijd heeft zij de invloed van voeding en beweging op gezondheid ervaren. Zij heeft zelf als kind ernstig overgewicht gehad, en door goede voeding en beweging, inmiddels een gezond gewicht. Deze levenservaring is de basis geweest voor haar loopbaan als diëtist en sportinstructrice. Haar passies; voeding, gezondheid en haar medemens hierin coachen. Derya is meeleven, sociaal en enthousiast van aard. Samen met haar clienten gaat ze ervoor. Derya spreekt, naast Nederlands, ook vloeiend Turks.
Diëtiste Tugce Tuzgol

Diëtiste Tugce Tuzgol

Tugce is in 2014 afgestudeerd als dietist en werkt vanaf dat moment in de eerste lijn in Amsterdam met een tussenstop in hip Istanbul waar zij een jaar lang haar eigen praktijk runde. Vanaf 2018 is Tugce werkzaam bij DieetPlaneet. De sterke affiniteit met eten en gezondheid is de belangrijkste drijfveer geweest om voor het vak dietetiek te kiezen. En nog steeds is ze zeer tevreden met deze keuze. Haar doel? Jou helpen bij het behalen van je doelen. Naast het geven van informatie en (altijd persoonlijk en praktisch) advies is zij gedurende het traject jouw steun- en motivatie punt. Zelf leeft en beweegt Tucze ook gezond. Persoonlijke passies zijn paardrijden en fitness. Tugce is gediplomeerd sportdietist. Ze staat klaar om je te begeleiden in het Turks en/ of Nederlands.
Diëtiste Marlies Dreijer

Diëtiste/ leefstijlcoach Marlies Dreijer

Sinds 2017 is Marlies werkzaam bij DieetPlaneet. Zorgzaam, positief, vindingrijk, geduldig. Zomaar enkele eigenschappen uit Marlies haar karakterprofiel. Deze eigenschappen, in combinatie met een enorme interesse in voeding en gezondheid maken Marlies een geboren dietist. Zij zoekt samen met jou naar een haalbaar en persoonlijk eet- en leefstijlplan. En kijkt daarbij vooral naar wat wél mogelijk is. Ze kookt zelf ook graag een lekker maaltje en experimenteert er dan op los met kruiden en specerijen. En, practice what you preach, regelmatig is Marlies ook zelf terug te vinden in de sportschool voor een cardio- of krachttraining. Tijdens haar voormalige werk als dietist in een zorginstelling voor ouderen is een affiniteit met deze doelgroep ontstaan. Maar welke leeftijd je ook hebt, bij Marlies ben je in goede handen !
Diëtiste Anisa Pilon

Diëtiste Anisa Pilon

Anisa is sinds 2018 werkzaam bij DieetPlaneet. Hiernaast volgt zij de master ‘Healthy Ageing Professional’ om haar kennis verder uit te breiden. Hoe Anisa naar de wereld kijkt? Openminded, geïnteresseerd, bewust en positief. En dit vind je terug in haar begeleiding en coaching. Anisa heeft veel affiniteit met verschillende eetculturen. Zelf is zij opgegroeid met twee culturen: Iraans en Nederlands. Zij heeft de eerste jaren van haar carrière met veel plezier in een dietistenpraktijk in Suriname gewerkt. Anisa vindt het belangrijk dat voedingsadvies altijd persoonlijk is, en is ervan overtuigd dat kleine aanpassingen in de leefstijl het verschil kunnen maken. Door het bijdragen aan jouw ontwikkeling, ontwikkelt zij ook zichzelf, en dit is voor haar een belangrijk uitgangspunt bij elk traject wat zij aangaat. Eten ziet Anisa als krachtig middel om te verbinden, verrijken en te verdiepen. Zoveel meer dus dan brandstof alleen. Anisa is altijd enthousiast te maken voor een kick-boks of crossfit training, en is dan ook regelmatig in de sportschool te vinden.
Diëtiste Minne Warmerdam

Diëtiste/ leefstijlcoach Minne Warmerdam

Minne werkt sinds 2018 bij DieetPlaneet. Volgens Minne is geen mens hetzelfde. Met open blik, een luisterend oor en oprechte nieuwsgierigheid gaat zij het gesprek aan. Luisteren is één van Minne’s sterkste kwaliteiten. Volgens haar begint alles met aandacht en luisteren naar elkaar. En het is nodig om elkaar te begrijpen en zo begeleiding en advies helemaal te kunnen afstemmen op de persoon in kwestie. Ondersteuning bij het aanpassen van de totale leefstijl is volgens Minne van cruciaal belang. Voeding is een uitermate toegankelijke manier om mee te beginnen, maar zeker niet het enige aspect. Minne heeft de afgelopen jaren nauw samengewerkt met psychologen, bewegingsdeskundigen en artsen. Daardoor is zij tot het inzicht gekomen dat al deze elementen, waaronder voeding, een belangrijke rol spelen bij leefstijlverandering. Zelf houdt Minne ontzettend van eten en alles wat daarmee te maken heeft. Ze heeft een journalistieke achtergrond en schrijft dan ook graag, over voeding bijvoorbeeld! Ook is Minne regelmatig, al roeiend, op het water te vinden.

Dietiste/ leefstijlcoach Mara Looij

Mara Looij is de drijvende kracht achter DieetPlaneet. Zij is dietist sinds 2005 en heeft DieetPlaneet opgestart in 2007. Je zou haar een foodie kunnen noemen vanwege haar liefde voor- en interesse in gezonde voeding. Maar wel één met beide benen stevig op de grond en zeker niet een die zonder meer met alle voedingstrends meewaait. Ze vindt wetenschap belangrijk maar gezond verstand en gevoel net zo. Haar liefde voor voeding was al vroeg aanwezig. Op jonge leeftijd vond je haar al in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen. Mara is van mening dat gezonder leven voor iedereen mogelijk is, mits je voldoende rekening houdt met persoonlijke situaties. Zij is ervan overtuigd dat een gezonder eetpatroon helpt bij een gelukkiger leven. In haar blogs lees je meer over haar visie op voeding en gezondheid.

Specialisaties

Laatste nieuws van de dietisten in Amsterdam

Meer nieuws

Cookies Contact en afspraak