Read this page in English
 

Persoonlijk voedingsadvies bij dietistenpraktijk DieetPlaneet met de Engels sprekende dietist

Ben je op zoek naar een Engels sprekende dietist dan ben je hier op het juiste adres, DieetPlaneet draait om jou! De dietisten van dietistenpraktijk DieetPlaneet adviseren en coachen je! Professioneel voedingsadvies passend bij je leefstijl. Gezonder leven is ook voor jou mogelijk. Plan direct een afspraak via de online-agenda.

Elke dietist heeft haar specialisaties op het gebied van dieet- en voedingsadvies. Graag stellen we je voor aan onze Engels sprekende diëtisten! 

 
Diëtist/ leefstijlcoach Irene  Wassink

Diëtist/ leefstijlcoach Irene Wassink

Irene is sinds 2003 diëtist en werkt sinds 2012 met veel plezier bij DieetPlaneet. Elke dag is verrassend, elk gesprek is een uitdaging! Met haar jarenlange ervaring kan je met vrijwel elke voedingsvraag bij haar terecht. Irene houdt van mensen, hoe verschillender hoe beter. Irene is gespecialiseerd in begeleiding bij eetstoornissen/ verstoord eetgedrag. Graag gaat zij de uitdaging met je om je eetproblemen voor eens en voor altijd op te lossen, zij kijkt verder naar wat je eet en gaat ook op zoek naar de achterliggende reden(en) van het ongewenste (eet)gedrag. Haar benadering is altijd positief en dat is iets wat iedereen verder helpt. Veel ervaring en affiniteit heeft Irene ook met begeleiding tijdens zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Irene weet dat voor het aanpassen van gedrag een stuk(je) geduld komt kijken en past haar begeleiding aan op jouw tempo, jouw situatie en jouw manier van denken. Irene ziet het als haar taak om samen op zoek te gaan naar wat je nodig hebt en het advies te geven wat in je leven kunt integreren, voor nu en op de langere termijn. En ook als het na langere periode minder gaat, ben je altijd weer welkom voor een steuntje in de rug. Naast diëtist is Irene moeder van twee schoolgaande kindjes. Zij houdt ontzettend van eten en koken, is zelf vegetarisch grootgebracht en heeft nog steeds de voorkeur voor duurzaam eten. Irene’s dag begint met yoga en eindigt zo vaak als dat lukt met een (Latijns) dansje!
Diëtiste/ leefstijlcoach Francien  Luteijn

Diëtiste/ leefstijlcoach Francien Luteijn

Oprecht, vrolijk, doortastend, behulpzaam en een kei in haar vak. Dat is Francien. Haar doel? Je zodanig te motiveren dat je zin hebt om aan je nieuwe gezondere leefstijl te beginnen én vol te houden. Een praktische insteek en persoonlijke afstemming zijn hierbij de sleutel. Francien's interesse voor voeding ontstond nadat ze op haar 16e terugkwam van een zeilreis van een half jaar met een lichaamsgewicht van +10 kilo. Eenmaal thuis is het haar door gezonder eten, genoeg beweging en een flinke dosis wilskracht gelukt om deze kilo's eraf te krijgen. Door deze ervaring weet zij als geen ander hoeveel kracht er nodig is om blijvend gewicht te verliezen en welke uitdagingen je daarbij tegenkomt. Door haar persoonlijke ervaring kent ze bovendien handigheidjes die haar steun bieden en die ze ook graag met jou deelt. Francien vindt haar eigen gezondheid belangrijk, maar die van de dieren en het milieu net zo. Zij kiest daarom zo vaak mogelijk voor vegetarisch. Francien maakt van elke maaltijd een gezond feestje, maar geniet ook van een lekker stuk appeltaart op zijn tijd. Een extraatje kan namelijk prima, zolang je maar voor kwaliteitslekkers gaat. Aan beweging heeft Francien geen gebrek, ze fietst heel Amsterdam door om op haar werk te komen en doet daarnaast graag aan yoga en fitness.
Diëtist/ leefstijlcoach Eline  Bijlsma

Diëtist/ leefstijlcoach Eline Bijlsma

Eline is sinds 2019 werkzaam bij DieetPlaneet in Amsterdam. Zij heeft na haar voeding & diëtetiek opleiding de Master of Health Sciences doorlopen en succesvol afgerond. Tijdens deze master heeft Eline zich gespecialiseerd in maag-, darm- en leverziekten en diabetes en ervaring met zeer complexe patiënten en ziektebeelden opgedaan. Eline’s passie voor voeding is ontstaan na een studiejaar in Amerika. Daar kwam ze in aanmerking met verscheidene gezondheidsproblemen veroorzaakt door ongezonde eet- en leefgewoonten. Daar wilde ze graag iets mee doen! En Eline haar eigen eetpatroon? Eline is altijd op dieet. Ze heeft namelijk een gluten-intolerantie én prikkelbare darm syndroom. Ze weet dan ook als geen ander hoe de juiste voeding bijdraagt aan een prettiger leven. Eline is gek op sporten: fitness en kickboxen, maar ook outdoor sporten als snowboarden en surfen zijn favoriet. Eline helpt je graag bij je (hulp)vragen. Haar doel is dat jij je doelen behaalt op zo’n manier dat je lekker kunt blijven genieten.
Diëtist Anisa  Pilon

Diëtist Anisa Pilon

Anisa is sinds 2018 werkzaam bij DieetPlaneet. Hoe Anisa naar de wereld kijkt? Openminded, geïnteresseerd, bewust en positief. En dit vind je terug in haar begeleiding en coaching. Anisa heeft veel affiniteit met verschillende eetculturen. Zelf is zij opgegroeid met twee culturen: Iraans en Nederlands. Zij heeft de eerste jaren van haar carrière met veel plezier in een dietistenpraktijk in Suriname gewerkt. Anisa vindt het belangrijk dat voedingsadvies altijd persoonlijk is, en is ervan overtuigd dat kleine aanpassingen in de leefstijl het verschil kunnen maken. Door het bijdragen aan jouw ontwikkeling, ontwikkelt zij ook zichzelf, en dit is voor haar een belangrijk uitgangspunt bij elk traject wat zij aangaat. Eten ziet Anisa als krachtig middel om te verbinden, verrijken en te verdiepen. Zoveel meer dus dan brandstof alleen. Anisa is altijd enthousiast te maken voor een kick-boks of crossfit training, en is dan ook regelmatig in de sportschool te vinden.
Diëtist Bianca  Jutte

Diëtist Bianca Jutte

Bianca vindt het zeer inspirerend en interessant hoe aanpassingen in de leefstijl kunnen bijdragen aan verbetering van de gezondheid. Hierom is zij dietist geworden. Met enthousiasme en een positieve kijk begeleidt ze je naar een gezond en regelmatig eetpatroon. Ze geeft adviezen die goed passen bij je eigen leefstijl zonder extreme aanpassingen. Hierdoor zijn de veranderingen in je eetgewoonten en- gedrag ook op de lange termijn in te passen. Bianca volgt de ontwikkelingen op dieet- en voedingsgebied op de voet en laat zich niet beïnvloeden door hype’s. Wel geeft zij graag advies over goed én lekker eten. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. 
Diëtist/ leefstijlcoach Shari  Groot

Diëtist/ leefstijlcoach Shari Groot

Shari luistert graag en goed. Ze is empathisch maar doelgericht. Shari is van mening dat kleine aanpassingen in het eet- en bewegingspatroon zorgen voor een grote verandering op lange termijn. Omdat iedereen anders en uniek is, besteedt zij aandacht aan persoonlijke wensen en smaken, rekening houdend met culturele verschillen. Shari zelf is de personificatie van multi-culti. Opgegroeid met een Aziatische moeder en een Nederlandse vader. Door haar zeer gemeleerde vriendenkring is ze bekend geraakt met halal-voeding en eetgewoontes. Shari houdt van koken en experimenteert er graag op los met gerechten uit de Filipijnse, Thaise, Turkse, Surinaamse en Italiaanse keuken. In haar dagelijkse routine beweegt Shari zoveel als ze kan, en eet zo gezond en gevarieerd als mogelijk. Haar positieve houding t.o.v. gezondheid/ leefstijl wil ze graag op jou overbrengen. En om dit nog beter te kunnen doen volgde ze de scholing 'Positieve Psychologie'. Het low-FODMaP dieet is een van specialisaties van Shari, meerdere clienten hielp ze (geheel!) van hun klachten af. Diabetes en insulinetherapie is er nog zo één. Door middel van het low carb dieet (minder koolhydraten) heeft Shari al een heleboel mensen begeleid naar (veel) lagere = gezondere bloedsuikerwaarden.
Diëtist/ leefstijlcoach Saskia  Peters

Diëtist/ leefstijlcoach Saskia Peters

Saskia is sinds mei 2017 aangesloten bij DieetPlaneet. Ze heeft gekozen voor het vak dietist omdat zij het interessant vindt om te zien wat (betere) voeding allemaal met/ voor iemand kan doen; van het ervaren van meer energie tot het verminderen van darmklachten. Het maakt haar zelf ook gelukkig om jou steeds energieker en gezonder te zien worden tijdens haar begeleiding en coaching. Met veel enthousiasme, empathie en geduld doet Saskia haar werk. Ze kijkt hierbij verder dan wàt er wordt gegeten. Het ‘waarom’ achter deze keuzes vindt ze minimaal zo interessant en belangrijk. Op persoonlijke wijze en in samenspraak maakt ze een (altijd haalbaar) plan. Saskia is dol op eten en alles wat ermee te maken heeft. Haar hobby’s zijn dan ook: koken, nieuwe restaurantjes uitproberen en lezen over voeding en gezondheid. Sport en beweging is voor Saskia belangrijk om zelf lichamelijk en geestelijk in balans te zijn en blijven. Of ze nou wandelt, hardloopt, yoga beoefend, mediteert of wordt afgemat tijdens crossfit, tijdens het bewegen maakt ze haar hoofd lekker leeg.
Diëtist/ leefstijlcoach Tugce  Tuzgol

Diëtist/ leefstijlcoach Tugce Tuzgol

Tugce is in 2014 afgestudeerd als diëtist, aan de Hogeschool van Amsterdam en werkt vanaf dat moment in de eerste lijn in Amsterdam. Zij heeft een tussenstop gemaakt in hip Istanbul waar zij haar 2-jarige master opleiding volgde. In dezelfde periode heeft Tugce een jaar lang haar eigen praktijk gerund. Vanaf 2018 is Tugce werkzaam bij DieetPlaneet. De sterke affiniteit met eten en gezondheid is de belangrijkste drijfveer geweest om voor het vak diëtetiek te kiezen. En nog steeds is ze zeer tevreden met deze keuze. Haar doel? Jou helpen bij het behalen van je doelen. Naast het geven van informatie en (altijd persoonlijk en praktisch) advies is zij gedurende het traject jouw steun- en motivatie punt. Zelf leeft en beweegt Tugce ook gezond. Persoonlijke passies zijn paardrijden, yoga en lekker (gezond) koken. Zij probeert graag nieuwe recepten en -producten uit en deelt deze graag met jou. Tugce is gediplomeerd sportdiëtist. Ze staat klaar om je te begeleiden in het Turks en/ of Nederlands.
Diëtist Laura van der Meijden

Diëtist Laura van der Meijden

Enthousiast, geduldig en betrokken, dat is de aanpak van Laura in een notedop. Een gezond eet- en beweegpatroon staat volgens Laura gelijk aan lekker in je vel zitten. Wanneer je het lastig vindt om de balans te vinden in je voeding en eetgedrag, gaat Laura de zoektocht met je aan. Samen werken naar een levensstijl die echt bij jou past en werkt voor de lange termijn. Laura kijkt verder dan naar wát je eet. Het 'waarom' achter het (eet)gedrag is minimaal zo belangrijk. Als je last hebt van emotioneel eetgedrag ben je bij Laura aan het juiste adres. Samen met jou gaat zij op zoek naar oorzaken maar vooral: oplossingen voor het ongewenste gedrag. Sinds 2018 is Laura gespecialiseerd in eetstoornissen (Anorexia, Boulima, Binge Eating Disorder). Maar ook wanneer er (nog) geen sprake is van een eetstoornis kan je bij haar terecht. Heb je bijvoorbeeld verschillende dieten gevolgd en weet je inmiddels niet meer hoe je normaal kunt eten? Dan is het goed om het daar eens over te hebben, met de juiste begeleiding is er veel aan te doen. Daarnaast heeft Laura verschillende mogelijkheden om te begeleiden bij maag- en of darmklachten. Het volgen van het FODMAP dieet is daar een van. Ook kinderen (en hun ouders) met voedingsvragen zijn van harte welkom op haar spreekuur. In haar vrije tijd vind je Laura regelmatig in de keuken of surfend op het web, om de lekkerste recepten uit te zoeken. Vervolgens tovert ze deze om in een gezonde(re) variant.
Diëtist Brunna  Venceslau

Diëtist Brunna Venceslau

Brunna is sinds 2019 aangesloten bij DieetPlaneet. Brunna is positief, warm en invoelend van aard en kan direct zijn als het nodig is. Met een open houding luistert ze naar je persoonlijke situatie, wensen en behoeften. Analyseert vervolgens de valkuilen en mogelijkheden en zoekt samen met jou naar praktische en passende oplossingen. Haar missie als dietist is om mensen te inspireren en begeleiden om uiteindelijk zélf de juiste keuzes te leren maken. De kunst van het vak is volgens Brunna persoonlijke afstemming. Er zijn tenslotte altijd mogelijkheden om de leefstijl te verbeteren, deze zijn alleen voor iedereen anders! Brunna heeft veel interesse in- en affiniteit met verschillende culturen, achtergronden en leefstijlen. elf is met twee culturen opgegroeid: de eerste 16 jaar van haar leven in Brazilië en daarna in Nederland. Ze spreekt dan ook vloeiend Portugees én Nederlands maar ook als je Spaans of Engelssprekend bent kan je bij haar terecht. Brunna houdt ervan om elke dag vers te koken en daarbij experimenteer ze graag met allerlei recepten uit diverse culturen. Van verre reizen maken, dansen, fitness, yoga en uitgaan wordt Brunna vrolijk dus dat doet ze dan ook zo vaak mogelijk.
Cookies Contact en afspraak