Service en contact

Hulp nodig ?

Waar kunnen we je bij helpen ? Hieronder hulp en veelgestelde vragen met betrekking tot specifieke onderwerpen op het gebied van voedings- en dieetadvies.

 
Overlay logo
Afspraak maken
Met onze afspraken Wizzard maak je in 6 makkelijke klikken online een afspraak!
Maak een afspraak
 
Overlay logo
Programma's
Vanuit DieetPlaneet bieden we verschillende programma's en events aan, zowel in groepsverband als individueel.
Onze programma's
 
Overlay logo
Afspraak wijzigen
Login en wijzig (verplaatsen of annuleren) makkelijk en snel je afspraak via "Mijn DieetPlaneet".
Mijn DieetPlaneet
 
Overlay logo
Vergoeding
De kosten voor consulten bij de dietist worden geheel of gedeeltelijk vergoed door je verzekering. Deze regels hiervoor kunnen per jaar veranderen. Hieronder lees je hoe het zit met de huidige voorwaarden voor vergoeding én de kosten wanneer je zelf betaalt.
Vergoedingsinformatie
 
Overlay logo
Verwijsindicatie
Verwijzen naar de dietist wordt vergoed als er sprake is van een medische indicatie. Hieronder het overzicht van Vektis van de verwijsindicaties (en codes) voor de dietist. Hoe duidelijker de verwijsindicatie op de verwijzing staat aangegeven, hoe beter.
Verwijsindicatie
 
Overlay logo
Clientenservice
Het DieetPlaneet team doet haar best je zo goed mogelijk te helpen. Desondanks kan er weleens iets misgaan. Heel vervelend, maar een klacht kan gelukkig, in goed overleg, vaak worden opgelost.
Clientenservice

Heb je een vraag ?

Het antwoord vind je waarschijnlijk hier

Consulten bij de dietist worden vanuit het basispakket van elke Nederlandse verzekering vergoed. Declaratie vanuit het basispakket mag plaatsvinden als er sprake is van een medische indicatie. Daarbij wordt vanuit bepaalde aanvullende pakketten extra vergoed. Via deze link kan je checken voor welke pakketten dit geldt.
Het bedrag wat wij indienen bij de verzekeraar verschilt iets per verzekeraar maar ligt rond de EUR 60,- per uur. Dit zijn door de verzekeraar vastgestelde.
  • Intake: (60 minuten spreektijd + 30 minuten indirecte tijd) (ca.) 90 euro
  • Vervolgconsult: (30 minuten spreektijd) (ca.) 30 euro
En een verwijzing is verplicht als je verzekerd bent bij: De Friesland, CZ, Delta Loyd of OHRA. Ben je verzekerd bij een andere verzekeraar? Dan is een verwijsbrief niet verplicht. Een verwijzing van (huis)arts of specialist stellen we echter altijd op prijs.
Bij vergoeding vanuit het basispakket wordt altijd eerst het eigen risico aangesproken. Heb je dit kalenderjaar (nog) geen andere medische kosten gemaakt? Dan komen worden de kosten door de verzekeraar aan je doorgerekend totdat het eigen risico opgemaakt is.
DieetPlaneet heeft een contract met alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen.
Ja, alle dietisten werkzaam bij DieetPlaneet staan ingeschreven in het kwaliteitsregister. Zij volgen scholingen en andere beroepsactiviteiten (zoals intervisies) om elke 5 jaar te kunnen herregistreren.
Ja, de dietisten van DieetPlaneet zijn aangesloten bij een beroepsvereniging (NVD of DCN).
De diëtist adviseert en begeleidt bij gewichtsproblemen (ondergewicht en overgewicht), ondervoeding, diabetes mellitus (type 1 en 2), een te hoog cholesterol of te hoge bloeddruk, voedselallergie, darmproblemen (obstipatie, diarree, IBS, ziekte van Crohn, Colitus Ulcerosa), voedselallergie en voedselovergevoelligheid, verstoord eetgedrag, eetstoornissen, het jojo-effect, emotie-eten, kauw en slikproblemen, vegetarisme, veganisme, voeding bij (wens tot) zwangerschap- en borstvoeding, MS, kanker, voeding bij sport. Maar ook als je gewoon eens wilt weten of je alle voedingsstoffen wel binnenkrijgt of als je wilt voorkomen dat je gewicht toeneemt, is de dietist de aangewezen persoon om te raadplegen. Zowel volwassen als kinderen zijn welkom. Heb je andere vragen over een ander onderwerp dan hierboven benoemd? Je kunt ons mailen, dan kijken wij of en hoe we kunnen helpen.
Dit is niet precies vooraf te zeggen omdat het erg persoonlijk is hoeveel consulten iemand nodig heeft. Dit heeft te maken met de persoonlijke situatie, de aard en ernst van de klachten en jouw eigen wensen en mogelijkheden. We stemmen dit met de client in kwestie af. Doorgaans plannen we het eerstvolgende consult 2 weken na het eerste gesprek (de intake) maar ook dit is persoonsgebonden en staat niet vast.
Jouw diëtist houdt dit in de gaten en doet haar best je (tijdig) te informeren. Dit is een service vanuit DieetPlaneet waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. De financiële verantwoordelijk van de aankoop ligt (zoals bij elke aankoop), bij de afnemer. Vraag het de dietist of bel je verzekering als je twijfelt over het aantal vergoedingen vanuit de verzekering waarop je dit kalenderjaar nog recht hebt.
De behandeling door de diëtist bestaat uit méér dan alleen het gesprek. Naast het gesprek analyseert de dietist de voedingskundige, diëtetische, medische en verpleegkundige gegevens én stelt een persoonlijk dieetadvies op. Deze werkzaamheden vallen onder het individueel dieetvoorschrift, de client hoeft hierbij niet aanwezig te zijn.
 Ook deze werkzaamheden vallen onder de behandeltijd. We verdelen dit als volgt:
  • intake
    • Consult: 55 - 60 minuten spreektijd
    • Individueel dieetvoorschrift: 25 - 30 minuten ( de client hoeft niet aanwezig te zijn)
  • Vervolgconsult: 25 - 30 minuten spreektijd
Wanneer je een afspraak met de diëtist niet kunt nakomen, moet je dit minimaal 24 uur tevoren aan ons doorgeven. Dit kan per e-mail, telefonisch of je kunt het zelf in orde maken via onze online agenda. Als je een afspraak niet tijdig verplaatst of afzegt, worden de kosten van het consult bij je in rekening gebracht. Deze kosten worden dan niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Als je het niet eens bent met een factuur dan kun je via het contactformulier bezwaar maken. Wij zullen binnen 3 werkdagen hierop reageren.
Zodra de factuur is doorgestuurd naar het incassobureau verloopt alle verdere communicatie hieromtrent via het incassobureau. Het incassobureau communiceert met DieetPlaneet.

Niet gevonden wat je zocht ?

Ook online staan wij voor je klaar

Neem contact met ons op via telefoon

DieetPlaneet is elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.30 uur.

088 3438 000

Cookies Contact en afspraak