Heeft je baby krampjes? Wil je peuter niet eten? Leeft je puber op chips en energiedrankjes? Schakel de coaches van DieetPlaneet in. Want goede voeding is de voorwaarde voor gezonde kinderen.

Een goed begin: goede voeding voor baby's

Als ouder kun je heel wat vragen hebben over welke voeding geschikt is voor jouw baby. Geef je borstvoeding of flesvoeding? Hoeveel vocht heeft je baby nodig? Wanneer geef je de eerste hapjes en kun je starten met allergenen? Elke baby verdient een goede start, maar in sommige gevallen is de uitdaging een stukje groter. Wanneer je te horen krijgt dat je baby een voedsel intolerantie of allergie heeft bijvoorbeeld. Of wanneer je baby niet wilt eten. Ook een spugende baby of een baby met darmkrampjes is vaak een grote zorg.

Naar de basisschool

Een gezond eetpatroon voor gezonde, sterke kinderen én goede groei. Hier ligt een belangrijke taak voor de ouders. Op deze leeftijd zijn kinderen namelijk echte na-apertjes. Begin vroeg met het geven van het goede voorbeeld thuis. In deze periode kunnen er ook weer talloze vragen ontstaan. Wat doe je als je kind geen groenten wilt eten? Wat geef je mee naar school zodat je kind voldoende energie heeft om goed op te letten in de les? Hoe gezond zijn de kinderproducten écht die we op de reclame zien?

Pubers

De puberteit is een emotionele tijd. Een puber leert op zichzelf staan, waardoor je niet altijd meer de controle en het toezicht hebt op wat er allemaal wel of niet gegeten wordt. Wat te doen als je puber te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, die juist zo belangrijk zijn? Hoe kun je jouw puber steunen bij de ontwikkelingen die het lichaam meemaakt en de emoties die daarbij komen kijken? Wat doe je als je puber abnormale voedingsgewoonten heeft? Hoe gaat je puber om met een supermarkt of de kantine die vol ligt met snoep, chips en saucijzenbroodjes? Wat kun je doen als je kind bijna niks meer wilt eten en je een eetstoornis verdenkt?

Hoe kan de diëtist helpen?

De dietisten van DieetPlaneet coachen kinderen én hun ouders. Want alleen als je zelf het goede voorbeeld geeft, zullen je kinderen gezonde voedingsgewoontes aanleren. Maar dan is het wel belangrijk te weten wát die goede gewoontes zijn, en hoe je deze over kunt brengen op jouw kind. Wij bieden passend advies voor elke situatie en houden rekening met de omstandigheden. Wanneer je vragen hebt of begeleiding wilt, neem dan contact met ons op. Elk kind en iedere vraag is welkom bij ons!

Blogs over kinderen en eten

Hoe zorg ik dat mijn kind een alleseter wordt?
Eet je bord leeg!
Vroeger was dietist Ichelle een bizarre eter
Eten met kinderen. Aaargh!
Mijn kind mag niet snoepen

Dietisten gespecialiseerd in kinderen en ouders (bij overgewicht, moeilijke eters)

Diëtist/ leefstijlcoach Sarah  Chorho

Diëtist/ leefstijlcoach Sarah Chorho

Sarah is een doelgerichte, behulpzame diëtiste met sterke communicatieve vaardigheden. Persoonlijk advies en betrokkenheid staan bij Sarah hoog in het vaandel. Zij geniet, als haar clienten met een blij gezicht de praktijk uit lopen. Sarah vindt het belangrijk dat haar adviezen aansluiten op de persoonlijke situatie en wensen van haar cliënt.Sarah is met haar Marokkaanse roots bekend met de Arabische cultuur en beheerst, naast perfect Nederlands, ook de Marokkaanse taal en Berberse dialecten.
Sarah werkt in : Amsterdam
Diëtist Laura van der Meijden

Diëtist Laura van der Meijden

Haar manier van begeleiden valt het best te omschrijven als enthousiast, geduldig en op een informele manier. Als een echte Foodie vind je haar vaak in de keuken en kan ze soms urenlang op internet surfen om de lekkerste recepten te vinden, waar ze dan haar eigen hand aan draait om deze zo gezond mogelijk te maken.
Laura werkt in : Beesd , Leerdam en Tilburg
Cookies Contact en afspraak