Persoonlijk voedingsadvies bij dietistenpraktijk DieetPlaneet in Amsterdam West

Ben je op zoek naar een dietist in Amsterdam West dan ben je hier op het juiste adres, DieetPlaneet draait om jou! De dietisten van dietistenpraktijk DieetPlaneet adviseren en coachen je! Professioneel voedingsadvies passend bij je leefstijl. Gezonder leven is ook voor jou mogelijk. Plan direct een afspraak via de online-agenda.

Elke dietist heeft haar specialisaties op het gebied van dieet- en voedingsadvies. Graag stellen we je voor aan onze dietisten in Amsterdam West! Goed om te weten: al onze dietisten spreken ook Engels. Good to know - all our dieticians speak English.

Diëtiste Jamila  Saidi

Diëtiste Jamila Saidi

Een omschrijving van Jamila? Vrolijk, ondernemend, doelgericht, sociaal, aandachtig, empatisch, positief, alert en enthousiast. Jamila is het allemaal en nog veel meer! Door haar buitengewone interesse in in voeding, gezondheid, leefstijl, sport én mensen was de keuze voor het vak dietist voor Jamila de enige logische keuze. Al op jonge leeftijd wilde Jamila weten wat voeding met je lichaam doet, hoe voeding je gezondheid beïnvloedt en wat de rol van je gedrag is op je leefstijl. Inmiddels weet zij precies hoe dit allemaal in elkaar steekt en legt het jou ook graag uit! Samen met jou maakt Jamila een plan op maat en begeleidt je op haalbare wijze naar je doelen. Naast haar vak houdt Jamila van het uitproberen van nieuwe restaurantjes, het kijken van documentaires, lezen en hardlopen. Jamila spreekt naast Nederlands ook de Arabische, Berberse, en Engelse taal vloeiend.
Dietiste/ leefstijlcoach Irene  Wassink

Dietiste/ leefstijlcoach Irene Wassink

Irene is dietist sinds 2003 en werkt sinds 2012 bij DieetPlaneet. Enthousiast en empathisch. Ervaren en gespecialiseerd. Heb je alles al geprobeerd op gebied van diëten en val je steeds terug in je oude eetgewoonten of ben je altijd met eten bezig en wil je nu eindelijk weleens rust in je hoofd en lijf? Irene is gespecialiseerd in begeleiding bij eetstoornissen/ verstoord eetgedrag. Irene kijkt verder naar wat je eet, ook gaat ze op zoek naar de achterliggende reden(en) van het ongewenste (eet)gedrag en brengt dit samen met jou in kaart. Haar benadering is altijd positief en dat is iets wat iedereen verder helpt. Ook bij voedselallergie en/ of voedselintolerantie ben je bij haar aan het juiste adres. En veel ervaring en affiniteit heeft Irene ook met begeleiding tijdens zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding, mede doordat ze ervaringsdeskundige is op dit vlak. Gespecialiseerd én ervaringsdeskundig is zij ook op het vlak van vegetarisme; ze is met vegetarische voeding grootgebracht en nu parttime vegetariër met af en toe een uitstapje naar een vegan eetpatroon, om ook dát te ervaren. Irene doet in haar vrije tijd aan yoga en gaat graag naar concerten; voetjes van de vloer met een lekker drankje erbij. Samen met haar kids experimenteert ze regelmatig in de keuken, vooral bakken is favoriet. Van hartige taart tot zoete koek, van alles komt er uit haar oven rollen.
Dietiste/ leefstijlcoach Sarah  Chorho

Dietiste/ leefstijlcoach Sarah Chorho

Sarah is een doelgerichte, behulpzame dietiste met sterke communicatieve vaardigheden. Persoonlijk advies en betrokkenheid staan bij Sarah hoog in het vaandel. Zij geniet, als haar cliënten met een blij gezicht de praktijk uit lopen. Sarah vindt het belangrijk dat haar adviezen aansluiten op de persoonlijke situatie en wensen van haar cliënt. Ieder mens heeft tenslotte zijn eigen manieren en voorkeuren. Met raad, daad en liefde helpt zij haar clienten bij het creëren van (blijvend) verbetert eetgedrag en dus: resultaten. Sarah is met haar Marokkaanse roots bekend met de Arabische cultuur en beheerst, naast perfect Nederlands, ook de Marokkaanse taal en Berberse dialecten. Haar vrije tijd besteedt Sarah graag aan sporten en koken. Niet alleen Marokkaanse gerechten. Maar het liefst zo gevarieerd mogelijk. De Turkse, Italiaanse en Surinaamse keuken zijn ook favoriet! De kunst is volgens Sarah om elk gerecht die gezonde twist te geven! Sarah is gediplomeerd kinderdietist.
Dietiste/ leefstijlcoach Nurcan  Topal

Dietiste/ leefstijlcoach Nurcan Topal

Sinds 2016 werkzaam bij DieetPlaneet. Nurcan houdt ervan om iets te kunnen betekenen voor haar medemens én van alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft. Het beroep dietist is haar dan ook op het lijf geschreven. Zij is ervan overtuigd dat voeding een grote rol speelt in onze gezondheid. En dat haar adviezen, zodra ze worden opgevolgd, een heleboel kunnen veranderen op gezondheidsvlak. Op internet is veel informatie te vinden over voeding, deze informatie is allereerst niet persoonlijk en daarnaast vaak niet correct. Nurcan schept hierin duidelijkheid en geeft bruikbare en persoonlijke handvatten. Haar luisterend oor, empathie en positiviteit zet ze hierbij in. Ze bereidt graag heerlijke en gezonde gerechten/ hapjes. En wandelt en sport actief. Nurcan is opgegroeid met twee culturen: de Nederlandse en de Turkse en dan ook bekend met de bijbehorende eetculturen. Nurcan spreekt Nederlands en Turks.
Diëtiste Derya  Tecim

Diëtiste Derya Tecim

Derya is sinds 2017 aangesloten bij DieetPlaneet. Al op jonge leeftijd heeft zij de invloed van voeding en beweging op gezondheid ervaren. Zij heeft zelf als kind ernstig overgewicht gehad, en door goede voeding en beweging, inmiddels een gezond gewicht. Deze levenservaring is de basis geweest voor haar loopbaan als diëtist en sportinstructrice. Haar passies; voeding, gezondheid en haar medemens hierin coachen. Derya is meeleven, sociaal en enthousiast van aard. Samen met haar clienten gaat ze ervoor. Derya spreekt, naast Nederlands, ook vloeiend Turks.
Diëtiste/ leefstijlcoach Tugce  Tuzgol

Diëtiste/ leefstijlcoach Tugce Tuzgol

Tugce is in 2014 afgestudeerd als dietist en werkt vanaf dat moment in de eerste lijn in Amsterdam met een tussenstop in hip Istanbul waar zij een jaar lang haar eigen praktijk runde. Vanaf 2018 is Tugce werkzaam bij DieetPlaneet. De sterke affiniteit met eten en gezondheid is de belangrijkste drijfveer geweest om voor het vak dietetiek te kiezen. En nog steeds is ze zeer tevreden met deze keuze. Haar doel? Jou helpen bij het behalen van je doelen. Naast het geven van informatie en (altijd persoonlijk en praktisch) advies is zij gedurende het traject jouw steun- en motivatie punt. Zelf leeft en beweegt Tucze ook gezond. Persoonlijke passies zijn paardrijden en fitness. Tugce is gediplomeerd sportdietist. Ze staat klaar om je te begeleiden in het Turks en/ of Nederlands.
Diëtiste/ leefstijlcoach Eline  Bijlsma

Diëtiste/ leefstijlcoach Eline Bijlsma

Eline is sinds 2019 werkzaam bij DieetPlaneet in Amsterdam. Zij heeft na haar voeding & diëtetiek opleiding de Master of Health Sciences doorlopen en succesvol afgerond. Tijdens deze master heeft Eline zich gespecialiseerd in maag-, darm- en leverziekten en diabetes en ervaring met zeer complexe patiënten en ziektebeelden opgedaan. Eline’s passie voor voeding is ontstaan na een studiejaar in Amerika. Daar kwam ze in aanmerking met verscheidene gezondheidsproblemen veroorzaakt door ongezonde eet- en leefgewoonten. Daar wilde ze graag iets mee doen! En Eline haar eigen eetpatroon? Eline is altijd op dieet. Ze heeft namelijk een gluten-intolerantie én prikkelbare darm syndroom. Ze weet dan ook als geen ander hoe de juiste voeding bijdraagt aan een prettiger leven. Eline is gek op sporten: fitness en kickboxen, maar ook outdoor sporten als snowboarden en surfen zijn favoriet. Eline helpt je graag bij je (hulp)vragen. Haar doel is dat jij je doelen behaalt op zo’n manier dat je lekker kunt blijven genieten.
Diëtiste Francien  Luteijn

Diëtiste Francien Luteijn

Oprecht, vrolijk, doortastend, behulpzaam en een kei in haar vak. Dat is Francien. Haar doel? Je zodanig te motiveren dat je zin hebt om aan je nieuwe gezondere leefstijl te beginnen én vol te houden. Een praktische insteek en persoonlijke afstemming zijn hierbij key. Francien's interesse voor voeding ontstond nadat ze op haar 16de terugkwam van een zeilreis van een half jaar met een lichaamsgewicht van +10 kilo. Eenmaal thuis is het haar door gezonder eten, genoeg beweging en een flinke dosis wilskracht gelukt om deze kilo's eraf te krijgen. Door deze ervaring weet zij als geen anders hoeveel kracht er nodig is om blijvend gewicht te verliezen en welke uitdagingen je daarbij tegenkomt. Door haar persoonlijke ervaring kent ze bovendien handigheidjes die haar steun bieden en die ze graag met haar clienten deelt. Francien vindt haar eigen gezondheid belangrijk, maar die van de dieren en het milieu ook. Zij kiest daarom zo vaak mogelijk voor vegetarisch. Francien maakt van elke maaltijd een gezond feestje, maar een lekker snackje gaat er ook best in. Want een extraatje moet tenslotte prima kunnen, als je maar voor kwaliteitslekkers gaat. Aan beweging heeft Francien geen gebrek, ze fietst van zuid naar west op haar werk te komen en doet daarnaast graag aan yoga.
 Sevda  Türk

Sevda Türk

Zorgzaam, geïnteresseerd en geduldig, een dietiste pur sang, die zich graag verdiept in alles wat met voeding en leefstijl te maken heeft. Aan elke client geeft zij haar volledige aandacht en advies en begeleiding, afgestemd op en zijn/ haar situatie en wensen. Sevda woonde, tot zij op haar 8ste naar Amsterdam West verhuisde, in Turkije. Zij kent en begrijpt de Turkse cultuur dan ook als de beste, en spreekt perfect Turks (naast vloeiend Nederlands). Daarbij heeft zij affiniteit met de Marokkaanse en Surinaamse (eet)cultuur. Sevda’s interesse in voeding, gezondheid en ziekte is veelzijdig: of je nou diabetes hebt, een hoge bloeddruk of graag wat kilo’s kwijt wilt, je kunt bij haar terecht. Voor ouderen en kinderen heeft Sevda een speciaal plekje in haar hart. Tijdens haar studie al, verdiepte zij zich in ouderen in relatie tot ondervoeding. Bij ouderen die (vanwege lichamelijke klachten) niet naar de praktijk kunnen komen, gaat Sevda graag op huisbezoek. In haar vrije tijd maakt Sevda graag lange wandelingen in het bos of mooie fietstochten door de stad. Zij vindt het daarnaast erg leuk om traditionele (Turkse) gerechten op een gezondere manier, met minder vet en suiker, te bereiden.

Laatste nieuws van de dietisten in Amsterdam West

Cookies Contact en afspraak