Het beste dieet als snel afvallen belangrijk is.

Er zijn zeer veel dieten gericht op snel afvallen. Een dieet waarmee je snel afvalt wordt ook wel een crashdieet genoemd. Deze worden meestal voor korte tijd gevolgd en zijn dan ook tijdelijk effectief. Het beste dieet is dan ook: geen dieet maar een gezonde(re) leefstijl. 
 

Waarom is snel afvallen niet goed op de lange termijn?

Dat een dieet dat is gericht op snel afvallen maar zo kort werkt komt doordat:  
 
  1. een crashdieet te weinig calorieen bevat en je hongergevoel het daardoor uiteindelijk wint;
  2. het dieet niet bij je leefstijl past waardoor de lol er snel vanaf gaat;
  3. je ten tijde van het volgen van het dieet je eetgedrag niet verandert.


Snel afvallen duurt uiteindelijk langer

Als het dieetboekje uit is of de shakes op zijn kom je dus weer terug bij je eigen eetgedrag. En dat is niet veranderd! Vaak kom je na een dieet snel weer aan en soms nog wel meer. Iemand die steeds opnieuw een dieet volgt en daardoor afvalt en weer aankomt wordt een jojo-er genoemd. Denk je eens in hoeveel tijd je kwijt kunt zijn met keer op keer weer aan een nieuw dieet beginnen, afvallen en weer (meer) aankomen. Sommige mensen zijn wel hun hele leven bezig met diëten! Zo’n snelle oplossing is zo’n ‘snel’ dieet dus helemaal niet.


Wat is de beste methode als je gezond wilt afvallen?

De meest gezonde en effectieve manier voor blijvend gewichtsverlies is: een gezondere leefstijl aan te leren. Gezond afvallen betekent:
  1. dat je tijdens het afvallen voldoende energie en voedingsstoffen binnenkrijgt
  2. de veranderingen zijn vol te houden (ook op langere termijn) en
  3. je echt je eetgedrag verandert.
Op een gezonde manier afvallen en gezond eetgedrag aanleren betekent ook dat je gewoon uit eten en naar een feestje kunt gaan maar leert om met deze situatie verstandiger om te gaan waardoor het gewichtsverlies en gewichtsbehoud niet in de weg staat. Motto van de dietisten van DieetPlaneet is: ‘het moet wel leuk blijven!’ .

Wil je snel afvallen?

Snel afvallen kan niet op een gezonde manier en het gewichtsverlies is bijna nooit blijvend.  De dietisten van DieetPlaneet begeleiden je met blijvend resultaat als doel. Het beste dieet is volgens ons dan ook: geen dieet. Maar het aanpassen van je leefstijl.

 
Cookies Contact en afspraak