Persoonlijk voedingsadvies bij dietistenpraktijk DieetPlaneet in Amsterdam Zuid

Ben je op zoek naar een dietist in Amsterdam Zuid dan ben je hier op het juiste adres, DieetPlaneet draait om jou!

De dietisten van dietistenpraktijk DieetPlaneet adviseren en coachen je! Professioneel voedingsadvies passend bij je leefstijl. Gezonder leven is ook voor jou mogelijk. Plan direct een afspraak via de online-agenda.

Elke dietist heeft haar specialisaties op het gebied van dieet- en voedingsadvies. Graag stellen we je voor aan onze dietisten in Amsterdam Zuid! Goed om te weten: al onze dietisten spreken ook Engels. Good to know - all our dieticians speak English.

Dietiste/ leefstijlcoach Irene  Wassink

Dietiste/ leefstijlcoach Irene Wassink

Irene is dietist sinds 2003 en werkt sinds 2012 bij DieetPlaneet. Enthousiast en empathisch. Ervaren en gespecialiseerd. Heb je alles al geprobeerd op gebied van diëten en val je steeds terug in je oude eetgewoonten of ben je altijd met eten bezig en wil je nu eindelijk weleens rust in je hoofd en lijf? Irene is gespecialiseerd in begeleiding bij eetstoornissen/ verstoord eetgedrag. Irene kijkt verder naar wat je eet, ook gaat ze op zoek naar de achterliggende reden(en) van het ongewenste (eet)gedrag en brengt dit samen met jou in kaart. Haar benadering is altijd positief en dat is iets wat iedereen verder helpt. Ook bij voedselallergie en/ of voedselintolerantie ben je bij haar aan het juiste adres. En veel ervaring en affiniteit heeft Irene ook met begeleiding tijdens zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding, mede doordat ze ervaringsdeskundige is op dit vlak. Gespecialiseerd én ervaringsdeskundig is zij ook op het vlak van vegetarisme; ze is met vegetarische voeding grootgebracht en nu parttime vegetariër met af en toe een uitstapje naar een vegan eetpatroon, om ook dát te ervaren. Irene doet in haar vrije tijd aan yoga en gaat graag naar concerten; voetjes van de vloer met een lekker drankje erbij. Samen met haar kids experimenteert ze regelmatig in de keuken, vooral bakken is favoriet. Van hartige taart tot zoete koek, van alles komt er uit haar oven rollen.
Diëtiste/ leefstijlcoach Saskia  Peters

Diëtiste/ leefstijlcoach Saskia Peters

Saskia is sinds mei 2017 aangesloten bij DieetPlaneet. Ze heeft gekozen voor het vak dietist omdat zij het interessant vindt om te zien wat (betere) voeding allemaal met/ voor iemand kan doen; van het ervaren van meer energie tot het verminderen van darmklachten. Het maakt haar zelf ook gelukkig om haar client steeds energieker en gezonder te zien worden tijdens haar begeleiding en coaching. Met veel enthousiasme, empathie en geduld doet zij haar werk. Ze kijkt hierbij verder dan wàt er wordt gegeten. Het ‘waarom’ achter deze keuzes vindt ze minimaal zo belangrijk. Op persoonlijke wijze en in samenspraak maakt ze een (altijd haalbaar) plan. Saskia is dol op eten en alles wat ermee te maken heeft. Haar hobby’s zijn dan ook: koken, nieuwe restaurantjes uitproberen en lezen over voeding en gezondheid. Sport en beweging is voor Saskia belangrijk om zelf lichamelijk en geestelijk in balans te zijn en blijven. Of ze nou wandelt, hardloopt, yoga beoefend, mediteert of wordt afgemat in de crossfit zaal, tijdens het bewegen maakt ze haar hoofd lekker leeg.
Diëtiste in opleiding Inge  Evers

Diëtiste in opleiding Inge Evers

Inge is opgegroeid op een agrarische boerderij waar o.a. aardappelen en uien verbouwd werden. In haar jeugd vond ze echter niets lekkerder dan koek, snoep, snacks en cola en ze had eigenlijk al besloten dat ze ‘later’ alleen nog maar snoep en snacks zou eten. In haar beginjaren op de middelbare school, ontstond er echter bij haar interesse in voeding, en de invloed daarvan op je gezondheid. Snoep en snacks vindt Inge nog steeds erg lekker, maar zij kan het veel beter weerstaan dan vroeger. Hoe ze dat aanpakt? Door niet te streng te zijn voor zichzelf, te zorgen voor lekkere (maar gezondere) alternatieven en zichzelf zo nu en dan te trakteren op chocola of taart. Tegenwoordig wordt ze ook dolgelukkig van gezonde gerechten op basis van ui en aardappel óf een lekkere spruitjesstamppot met zongedroogde tomaten (en lekker veel mosterd). Naast haar werkzaamheden als diëtist is Inge een fanatieke hula hoop danseres, en geeft zij vuur- en licht shows op allerlei evenementen. Ze merkt dat goede voeding haar helpt om optimaal te kunnen presteren tijdens de trainingen en optredens. In haar vrije tijd is ze te vinden in de tuin, de danszaal, achter de naaimachine of verdiept in een goed boek (over voeding), Ze is gek op haar katten, kippen, vrienden en familie. Inge is sociaal en empathisch van aard, het geeft haar veel voldoening om samen met haar cliënt te bekijken waar de knelpunten zitten (qua voeding, maar ook op vlak van motivatie) en te ondersteunen bij het behalen van de persoonlijke doelen. Inge haar interessegebieden zijn eetstoornissen, vegetarisch eten, maag-darm problemen en sport(voeding).

Specialisaties

In 2014 studeerde Inge af als dietist, daarna volgde zij de studie Molecular Nutrition and Toxicology aan de Universiteit van Wageningen. In 2020 loopt en werkt zij mee met diëtisten Irene, Sarah en Anisa, met als doel om zo snel mogelijk aan een zelfstandig spreekuur te kunnen beginnen.

Laatste nieuws van de dietisten in Amsterdam Zuid

Cookies Contact en afspraak