Persoonlijk voedingsadvies bij dietistenpraktijk DieetPlaneet in Amsterdam Zuid

Ben je op zoek naar een dietist in Amsterdam Zuid dan ben je hier op het juiste adres, DieetPlaneet draait om jou!

De dietisten van dietistenpraktijk DieetPlaneet adviseren en coachen je! Professioneel voedingsadvies passend bij je leefstijl. Gezonder leven is ook voor jou mogelijk. Plan direct een afspraak via de online-agenda.

Elke dietist heeft haar specialisaties op het gebied van dieet- en voedingsadvies. Graag stellen we je voor aan onze dietisten in Amsterdam Zuid! Goed om te weten: al onze dietisten spreken ook Engels. Good to know - all our dieticians speak English.

Dietiste/ leefstijlcoach Irene  Wassink

Dietiste/ leefstijlcoach Irene Wassink

Irene is sinds 2003 diëtist en werkt sinds 2012 met veel plezier bij DieetPlaneet. Elke dag is verrassend, elk gesprek is een uitdaging! Met haar jarenlange ervaring kan je met vrijwel elke voedingsvraag bij haar terecht. Irene houdt van mensen, hoe verschillender hoe beter. Irene is gespecialiseerd in begeleiding bij eetstoornissen/ verstoord eetgedrag. Graag gaat zij de uitdaging met je om je eetproblemen voor eens en voor altijd op te lossen, zij kijkt verder naar wat je eet en gaat ook op zoek naar de achterliggende reden(en) van het ongewenste (eet)gedrag. Haar benadering is altijd positief en dat is iets wat iedereen verder helpt. Veel ervaring en affiniteit heeft Irene ook met begeleiding tijdens zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Irene weet dat voor het aanpassen van gedrag een stuk(je) geduld komt kijken en past haar begeleiding aan op jouw tempo, jouw situatie en jouw manier van denken. Irene ziet het als haar taak om samen op zoek te gaan naar wat je nodig hebt en het advies te geven wat in je leven kunt integreren, voor nu en op de langere termijn. En ook als het na langere periode minder gaat, ben je altijd weer welkom voor een steuntje in de rug. Naast diëtist is Irene moeder van twee schoolgaande kindjes. Zij houdt ontzettend van eten en koken, is zelf vegetarisch grootgebracht en heeft nog steeds de voorkeur voor duurzaam eten. Irene’s dag begint met yoga en eindigt zo vaak als dat lukt met een (Latijns) dansje!
Diëtiste/ leefstijlcoach Saskia  Peters

Diëtiste/ leefstijlcoach Saskia Peters

Saskia is sinds mei 2017 aangesloten bij DieetPlaneet. Ze heeft gekozen voor het vak dietist omdat zij het interessant vindt om te zien wat (betere) voeding allemaal met/ voor iemand kan doen; van het ervaren van meer energie tot het verminderen van darmklachten. Het maakt haar zelf ook gelukkig om jou steeds energieker en gezonder te zien worden tijdens haar begeleiding en coaching. Met veel enthousiasme, empathie en geduld doet Saskia haar werk. Ze kijkt hierbij verder dan wàt er wordt gegeten. Het ‘waarom’ achter deze keuzes vindt ze minimaal zo interessant en belangrijk. Op persoonlijke wijze en in samenspraak maakt ze een (altijd haalbaar) plan. Saskia is dol op eten en alles wat ermee te maken heeft. Haar hobby’s zijn dan ook: koken, nieuwe restaurantjes uitproberen en lezen over voeding en gezondheid. Sport en beweging is voor Saskia belangrijk om zelf lichamelijk en geestelijk in balans te zijn en blijven. Of ze nou wandelt, hardloopt, yoga beoefend, mediteert of wordt afgemat tijdens crossfit, tijdens het bewegen maakt ze haar hoofd lekker leeg.
Diëtiste in opleiding Inge  Evers

Diëtiste in opleiding Inge Evers

Inge is opgegroeid op een agrarische boerderij waar o.a. aardappelen en uien verbouwd werden. In haar jeugd vond ze echter niets lekkerder dan koek, snoep, snacks en cola en ze had eigenlijk al besloten dat ze ‘later’ alleen nog maar snoep en snacks zou eten. In haar beginjaren op de middelbare school, ontstond er echter bij haar interesse in voeding, en de invloed daarvan op je gezondheid. Snoep en snacks vindt Inge nog steeds erg lekker, maar zij kan het veel beter weerstaan dan vroeger. Hoe ze dat aanpakt? Door niet te streng te zijn voor zichzelf, te zorgen voor lekkere (maar gezondere) alternatieven en zichzelf zo nu en dan te trakteren op chocola of taart. Tegenwoordig wordt ze ook dolgelukkig van gezonde gerechten op basis van ui en aardappel óf een lekkere spruitjesstamppot met zongedroogde tomaten (en lekker veel mosterd). Naast haar werkzaamheden als diëtist is Inge een fanatieke hula hoop danseres, en geeft zij vuur- en licht shows op allerlei evenementen. Ze merkt dat goede voeding haar helpt om optimaal te kunnen presteren tijdens de trainingen en optredens. In haar vrije tijd is ze te vinden in de tuin, de danszaal, achter de naaimachine of verdiept in een goed boek (over voeding), Ze is gek op haar katten, kippen, vrienden en familie. Inge is sociaal en empathisch van aard, het geeft haar veel voldoening om samen met haar cliënt te bekijken waar de knelpunten zitten (qua voeding, maar ook op vlak van motivatie) en te ondersteunen bij het behalen van de persoonlijke doelen. Inge haar interessegebieden zijn eetstoornissen, vegetarisch eten, maag-darm problemen en sport(voeding).

Specialisaties

In 2014 studeerde Inge af als dietist, daarna volgde zij de studie Molecular Nutrition and Toxicology aan de Universiteit van Wageningen. In 2020 loopt en werkt zij mee met diëtisten Irene, Sarah en Anisa, met als doel om zo snel mogelijk aan een zelfstandig spreekuur te kunnen beginnen.

Laatste nieuws van de dietisten in Amsterdam Zuid

Cookies Contact en afspraak