Vergoeding dietist

Kosten dietist

De kosten voor consulten bij de dietist worden geheel of gedeeltelijk vergoed door je verzekering. Deze regels hiervoor kunnen per jaar veranderen. Hieronder lees je hoe het zit met de huidige voorwaarden voor vergoeding én de kosten wanneer je zelf betaalt.

Vergoeding dietist door verzekering 2018

In 2018 zit de vergoeding voor begeleiding door een dietist in het basispakket! Drie uur per kalenderjaar wordt vanuit het basispakket vergoed. Het is hierbij belangrijk dat de reden van het bezoek aan de dietist een medische achtergrond heeft óf dat je een verwijzing van je huisarts hebt. Veel zorgverzekeraars vergoeden de dietist daarnaast nog vanuit hun aanvullende pakketten. Kijk hier voor een overzicht van de aanvullende verzekeringen.

Let op: de vergoeding uit het basispakket komt ten laste van je eigen risico als je geen andere medische kosten gemaakt hebt dit jaar. Alleen bij kinderen <18 jaar en bij vergoeding vanuit zorgketens geldt géén eigen risico.


Vergoeding dietist ketenzorg bij COPD en diabetes

Voor mensen met diabetes en COPD is er vanuit de zorgverzekeraars een regeling, genaamd 'ketenzorg'. Is er sprake van diabetes of COPD, vraag dan de huisarts voor een verwijzing naar de dietist binnen de ketenzorg. De kosten voor dieetadvies worden dan vergoed vanuit het basispakket en je eigen risico wordt niet aangesproken. Bel ons gerust als hierover vragen zijn.

Kosten dietist zelf betalen

Wil je zelf betalen omdat je bijvoorbeeld je eigen risico niet aan wilt spreken?
Intake: € 97,20
Vervolgconsult (half uur): € 32,40
E-mail of telefonisch consult (half uur) € 32,40.-

Betaling gaat per factuur.

No Show

Als je niet kunt komen op de afspraak bel of mail ons óf wijzig je afspraak zelf in de online-agenda. Doe dit uiterlijk tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak, dan sturen we geen rekening. Ben je te laat met afzeggen? De kosten zijn dan voor jou.

Verwijzing nodig?

Wij ontvangen graag een verwijsbrief van je (huis)arts. Maar je kunt met de meeste verzekeringen óók zonder verwijzing bij de dietisten van DieetPlaneet terecht. CZ/ Delta Lloyd/ OHRA en De Friesland verzekeringen stellen een verwijzing verplicht. Als we tijdens de screening bijkomende gezondheidsklachten signaleren, adviseren we je alsnog naar de huisarts te gaan.

Cookies Contact en afspraak