Snel een maaltijd op tafel

Blogs

Snel een maaltijd op tafel

Gepubliceerd op: 17-06-2019 15:46

Door: Bianca Jutte, diëtist Den Haag

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kies je toch voor een snelle maaltijd! Je hoeft niet altijd lang in de keuken te staan voor een gezond en lekker maaltje. Na een drukke werkdag heb je nu eenmaal niet altijd zin meer om lang in de keuken te staan. Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Bedenk dus in het weekend wat je de komende werkweek gaat eten en maak een boodschappenlijstje. Doe maximaal twee keer per week boodschappen, ook dat scheelt je tijd en energie.

Hierbij wat ideeën voor een supersnelle gerechten die binnen 15 tot 20 minuten klaar zijn. Dat is vaak nog sneller dan afhalen!Roerbak

Een roerbak gerecht kan supersnel zijn. Zeker als je gebruik maakt van voorgesneden groenten en (volkoren) noodles of bloemkoolrijst. Maar ook met een snelkookrijst lukt het nog wel om de maaltijd binnen een kwartier op tafel te krijgen.
 

Wrap

Ook een ideale basis voor een snelle maaltijd. Je kunt eindeloos variëren en er ook prima je restjes in verwerken. Gebruik bij voorkeur volkoren of meergranen tortilla.


Salade

Een salade is een prima keuze voor een snelle maaltijd. Gebruik een goed mes en de juiste techniek om snel je groente e.d. te kunnen snijden. Binnen 5 minuten kun je veel schoonmaken en snijden. Ook hierin kun je prima restjes verwerken. Voor het samenstellen van een volledige maaltijdsalade zie
 

Bonenschotel

Meestal ook als eenpansgerecht, dus ideaal voor een snelle maaltijd.
 

Pasta

Terwijl de pasta kookt, maak jij een saus klaar. Zeker als je niet teveel ingrediënten gebruikt is pasta snel en meestal ook het lekkerst.
 

Groentesoep

Een groentensoep hoeft maar een kwartiertje te koken. Overige soepen moeten meestal wel langer koken of nog door de staafmixer. Maak deze dan ook alvast in het weekend, dan hoef je  de soep na je werkdag alleen nog maar op te warmen!


Cookies Contact en afspraak