Tortillataart met tonijn

(voor 4 personen)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Hartige taart

Nodig

2 blikken tonijn
400 gram gezeefde tomaten
125 gram creme fraiche
zout en peper
3 volkoren tortilla wraps
1 bol mozzarella
1 plak oude geitenkaas
1 ui
klein bakje cherry tomaten
2 puntpaprika’s
geraspte kaas
oregano
rucola

Bereiding

Maak 2 blikken tonijn open en laat het vocht uitlekken. Doe de tonijn in een schaal en voeg er ongeveer 350 gram gezeefde tomaten en twee eetlepels creme fraiche aan toe. Meng alles goed samen en doe er een snufje zout en peper bij. Doe een volkoren tortilla op een ovenschaal en verdeel een eetlepel gezeefde tomaten over de tortilla. Voeg een opscheplepel tonijnmix op de tortilla en verdeel deze goed. Snijd de ui, cherry tomaten en de puntpaparika’s in dunne reepjes  en verdeel een derde deel op de tortilla. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en plaats de helft van deze plakjes op de tortilla. Pak een tweede tortilla en stapel deze op de eerste tortilla. Herhaal alles nog een keer maar in plaats van mozzarella gebruik je oude geitenkaas, maar je mag ook andere kaas gebruiken. Breek de plak in kleine stukjes en verdeel deze goed over de tortilla. Pak de laatste wrap en doe nogmaals een eetlepel gezeefde tomaten, vervolgens het laatste beetje tonijnmix en deze goed verdelen over de wrap. Verwarm ondertussen de oven op 175 graden. Verdeel de laatste beetje ui, cherry tomaten, paprika en plakjes mozzarella over de tortilla. Doe er een handje geraspte kaas bij. Voeg een beetje oregano op de tortillataart en doe deze in de oven. Laat het ongeveer 10-12 minuten in de oven garen. Doe een handje rucola op de taart als garnering. 


Tips

Dit gerecht is lekker te combineren met een portie frisse salade:

Cookies Contact en afspraak