Kleurrijke rauwkostsalade met bruine bonen

Minder koolhydraten

Kleurrijke rauwkostsalade met bruine bonen

(voor 4 - 6 personen)

Door: Nurcan Topal, diëtist Amsterdam

Lekker bij lunch, diner of tussendoor

Nodig

5 wortelen
1 rode paprika
1/2 komkommer
4 augurken
1 klein blikje mais
1 klein blikje bruine bonen
2 tomaten
1 kleine rode ui
4 eetlepels verse peterselie
een scheut olijolie extra vierge
peper en zout

Bereiding

​Schil en snijd de wortelen in kleine stukjes. Was en snijd de paprika en komkommer. Bij de komkommer kan je eventueel de zaadlijsten verwijderen met een lepel, zo houd je stevige stukken komkommer over (en minder vocht). Schil de ui en snijd deze doormidden en in dunne (halve) ringen. Doe de mais en bonen in een vergiet, laat uitlekken en spoel af. Droog de augurken met een keukenpapiertje en snijd ze in plakjes. Was en snijd de tomaten in partjes. Was en snijd de peterselie fijn. Meng alles door elkaar heen en maak aan met een scheut lekkere olijfolie en peper en zout. Simpel maar lekker!

Contact en afspraak