Rode koolsalade

Minder koolhydraten

Rode koolsalade

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

​Uit de moestuin :)

Nodig

100 gram rode kool
150 gram wortelen
1 verse maiskolf of 100 gram mais uit blik
3 eetlepels verse dille
75 gram rauwe cashewnoten
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel komijnpoeder
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel olijfolie
1 theelepel honing
1 theelepel mosterd
peper en zout

Bereiding

Breng een pan water aan de kook, verwijder het uiteinde en de bladeren van de mais en kook de maiskolf ongeveer 10 minuten (of laat de mais uit blik uitlekken. Rasp de rode kool, schil de wortelen en snijd ze in dunne reepjes. Haal de gekookte mais uit het water en laat afkoelen. Verwarm de oven op 150 graden voor. Snijd de verse dille fijn. Vermeng de cashewnoten met de kurkuma, paprikapoeder en komijn en vermeng met een halve eetlepel water. Roer door elkaar en bak de cashews in ca 10 minuten in de voorverwarmde oven (af en toe omschepppen). Maak de dressing door de yoghurt, mayonaise, honing, olie, mosterd met het peper en zout te mengen. Roer de groenten, dille en dressing door elkaar en garneer met de gekruide cashewnoten.

Cookies Contact en afspraak