Tagliatelle met paddenstoelen en kastanjes

Vegetarisch

Tagliatelle met paddenstoelen en kastanjes

(voor 2 a 3 personen)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Huizen, diëtist Almere, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Heerlijk romig pastagerechtje voor op koude herfstdagen.

Nodig

200 gram verse tamme kastanjes
150 gram tagliatelle
1-2 eetlepels olie
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
400 gram gemengde paddenstoelen (oesterzwam, cantharellen, shiitake, beukenzwam, kastanje champignons)
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
150 ml slagroom
150 ml bospaddenstoelenbouillon
200 gram tuinbonen (diepvries)
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
 

 

Bereiding

Kook de kastanjes 10 a 15 minuten zoals hier beschreven. Giet ze af en verkruimel ze na het pellen grof. Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking en giet af. Verhit één eetlepel olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de sjalotjes  een minuut en voeg dan de paddenstoelen, knoflook, tijm en rozemarijn toe aan de pan. Bak de ingrediënten zo’n 5 minuten, voeg vervolgens de bouillon & slagroom toe en laat het geheel ca.10 minuten sudderen op laag vuur (met deksel op de pan). Voeg de tuinbonen na ongeveer 5 minuten toe, zodat deze nog 5 minuten mee kunnen sudderen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olie. Doe de gekookte tagliatelle in de ovenschaal, roer de gekookte kastanjes & saus erdoorheen en strooi de kaas over het geheel. Gratineer het gerecht in 5-10 minuten in het midden van de oven.
 
Eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak