Pizza gegrilde (diepvries) groenten

(voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer, diëtist Utrecht

In een handomdraai zet je deze gezondere versie van de kant- en klare diepvries pizza op tafel :)  

Nodig

Kant- en klare bloemkool/ courgette pizzabodem
1 eetlepel olie
1 kleine ui
1 teentje knoflook
150 ml tomata passata/ tomatensaus
2 theelepels oregano/ Italiaanse kruiden (gedroogd)
300 gram gegrilde diepvries groenten
50 gram geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Ontdooi de diepvriesgroenten door ze in een ovenschaal in de opwarmende oven te zetten. Ondertussen ga je de saus maken. Snipper de ui en knoflook. Zet een steelpannetje op het vuur met 1 eetlepel olie. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Doe dan de tomatensaus en gedroogde kruiden erbij en laat 3 minuten pruttelen op laag vuur terwijl je roert.   

Zet het vuur af en bestrijk 2 pizzabodems met de tomatensaus. Haal vervolgens de groenten uit de oven en en verdeel deze over de pizzabodems. Strooi de kaas erover. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Afhankelijk van je oven kunnen ze er beiden is of om de beurt. Als de oven opgewarmd is zet je de pizza(’s)  15 minuten in de oven.

Even wachten.... PIZZA!

Wil je je pizza nog gezonder maken? Maak dan deze zelfgemaakte Pizza Verdura ! 

Cookies Contact en afspraak