Healthy pizza verdura met kaas

(voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer

Met een bodem van bloemkool en volkorenmeel

Nodig

pizzabodem
250 gram volkorenmeel
200 gram bloemkool
2 geklutste eieren
25 gram geraspte kaas
2 theelepels Italiaanse kruiden
zout en peper
OF: Koop een kant- en klare bloemkool pizzabodem
toppings
2 eetlepels olijfolie
1 (rode) ui
1 teen knoflook
1 pot tomata passata
1 theelepel pesto
1 courgette
1 paprika
200 gram champignons
50 gram geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en spoel ze onder de kraan. Maal de bloemkoolroosjes in een keukenmachine of blender totdat ze er uitzien als rijstkorrels. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe dit nu, omdat je straks vieze handen hebt! ☺ Doe dan de bloemkool in een mengkom en mix alle overige ingrediënten door de bloemkool. Kneed met je handen tot er een samenhangend deeg ontstaat. Leg het deeg op de bakplaat en maak er een egale pizzabodem van met een deegroller. Leg de pizzabodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.Deze tijd kun je goed gebruiken om de topping ingrediënten in plakjes en reepjes te snijden. Leg apart. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een verhitte wokpan in de olijfolie. Voeg hier de tomata passata en de pesto aan toe. Haal vervolgens de pizzabodem uit de oven, bestrijd met de saus en versier naar hartelust met de toppings! Leg hem daarna nog 15 minuten in de oven.

Cookies Contact en afspraak