Pittige Tom Kha met paddenstoelen en ei

(voor 4 porties)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Utrecht

Thailand op je bord

Nodig

300 gram volkoren rode rijst, volkoren basmatirijst of zilvervliesrijst
400 gram paddenstoelen mix (met in elk geval oesterzwammen en shiitake)
4 cm gember
1-2 rode pepers
1-2 stengels sereh (citroengras)
250 gram champignons
150 gram witte kooi
1 kleine prei
1 groene paprika
1 kleine rode ui
Olie
400 ml kokosmelk
300 ml (paddenstoelen)bouillon
Een scheutje vissaus
4 eieren (1 p.p.)
4 bosuitjes

Bereiding

Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd ondertussen de gember fijn en maak de paddenstoelen schoon. Snijd/scheur de
paddenstoelen in stukken en zet even apart. Snijd de rode peper in kleine ringetjes, de sereh in stukken (groot genoeg om eruit te vissen), de champignons in vieren en de andere groente fijn en houdt ook even apart. Verhit olie in een pan en bak de gember samen met de paddenstoelen. Voeg vervolgens de curry paste toe. Schep regelmatig om en voeg de champignons toe. Bak nog een paar minuten. Hierna voeg je de gesneden groenten, rode peper, sereh, kokosmelk, bouillon en een scheut vissaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuurtje pruttelen. Kook de eieren naar wens hard of zacht en snijd de bosui in kleine ringetjes. Serveer de rijst met de soep in een diep bord / grote kom en doe de gesneden bosui en het gekookte eitje eroverheen. Let op: Haal wel de stukken sereh er zo veel mogelijk uit voor het serveren!


Tips

  • Weinig tijd? Gebruik dan voorgesneden groente; een grote zak Thaise wokgroente (600 gram) en/of een kant- en klare curry paste.
  • Lekker met koriander.

Cookies Contact en afspraak