Pastasalade met tomaat, uitgebakken spek en avocadodressing

Vlees

Pastasalade met tomaat, uitgebakken spek en avocadodressing

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam

Ook heel lekker als je gaat picknicken :)
 

Nodig

200 gram gekookte en afgekoelde (volkoren)pasta
100 gram romainesla
100 gram (cherry) tomaatjes
1/2 avocado
75 gram gerookt ontbijtspek (plakjes)
1 rode ui
Zelfgemaakte avocadodressing

Bereiding

Snijd de plakjes ontbijtspek in kleine stukjes. Bak het in een koekenpan (zonder extra bakvet) uit en laat afkoelen keukenpapierje (op een bordje). Snijd en was de sla en laat goed uitlekken, schud eventueel droog in een theedoek. Was de tomaatjes en snijd ze in tweeen. Schil en snijd de ui in dunne ringen. Halveer en schil de avocado en snijd in stukjes. Roer de sla en de pasta door elkaar in een schaal. Snijd het gebakken spek in stukjes. Doe de andere groenten en het spek erop en maak af met de dressing. Eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak