Groenteschotel met zoete aardappel en geitenkaas

Vegetarisch

Groenteschotel met zoete aardappel en geitenkaas

6 personen

Nodig

1 ui
1 courgette
1 aubergine
1 groene paprika
3 zoete aardappelen
2 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
4 eieren
200 ml crème fraiche
100 gram geitenkaas
2 bouillonblokjes
4 eetlepels gehakte peterselie 
Zwarte peper 


Bereiding

Schil de zoete aardappelen en snijd deze in kleine blokjes.
Schil en snijd de ui in dunne ringen en de knoflook in kleine stukjes.
Was de courgetten en aubergine en snijd deze in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en was deze van binnen en buiten, snijd deze vervolgens ook in kleine stukjes.
Kook de stukjes zoete aardappel kort in water zodat ze beetgaar zijn.
Verhit de olie in een koeken- of hapjespan en bak de groenten kort zodat deze nog knapperig zijn.
Roer de stukjes zoete aardappel door de pan met groenten. Voeg 2 kleine bouillonblokjes toe en roer alles goed door.
Doe dit allemaal in een grote ovenschaal.
Klop de eieren met de creme frache, de zwarte peper en de peterselie tot een glad mengsel en giet dit over de groenten.
Dek het geheel af met de geitenkaas.
Ze dit 20 a 30 minuten in de oven.

Combineert prima met vergeten-groenteburgertjes of hartige haverballetjes.

 
Cookies Contact en afspraak