Gado Gado (low carb)

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam

Nodig

1000 gram groente; sperziebonen, wortel, paprika, taugé, paksoi
1/2 komkommer
4 grote eieren
Kant- en klaar of homemade pindasaus

 

Bereiding

Maak de groente schoon en snijd deze. Breng een pan met water aan de kook en doe eerst de sperziebonen en wortel in het kokende water. Laat dit ca. 5 minuten koken. Zet in de tussendtijd de eieren op het vuur en kook deze hard. Voeg vervolgens de paksoi en paprika toe en laat 5 minuten koken. Zet het vuur uit en doe de tauge erbij. Laat alles met de deksel op de pan nog even staat. Het gaart nog na. Giet intussen de eieren af, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Giet de groenten af. Verdeel de groente en eieren over schaaltjes of op een borden en schep er de pindasaus eroverheen. Garneer met komkommer.

Voor kinderen of mensen die niet low carb eten kan je er een schepje zilvervliesrijst bij serveren.
 

Cookies Contact en afspraak