Courgiatelle

(voor 3 porties)

Door: Naomi Hoekstra

Een lekker pastagerecht zonder pasta

Nodig

1 grote ui
250 gram champignons
2 courgettes
3 eetlepels olie
500 milliliter tomatensaus
1 potje zwarte olijven, zonder pit
Verse basilicum
200 gram hüttenkäse
Peper (en eventueel zout)
3 eetlepels pijnboompitten

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200 graden, in grillstand. Snipper de ui, snijd de champignons in vieren en de courgettes in lange dunne slierten (dit kan met een kaasschaaf of een mes/ met een spirelli). Verhit 2 eetlepels olie in een diepe pan en fruit de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak deze 3 minuten voor je ook de courgettes en tomatensaus toevoegt. Snijd de olijven en verse basilicum in plakjes, voeg toe aan het geheel en laat pruttelen. Ondertussen kun je peper (en evt. een beetje zout) toevoegen aan de hüttenkäse en de pijnboonpitten roosteren in een droge pan. Doe je pasta in een ingevette ovenschaal, verdeel hier de hüttenkäse over en zet voor 5
minuten onder de grill van de oven. Serveer met de geroosterde pijnboompitten.


Tips

  • Lekker met wat gerookte paprikapoeder (pimentón de la vera) door de saus / over de pijnboompitten.

Cookies Contact en afspraak