Chili con carne

Vegetarisch

Chili con carne

(voor 6 porties)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Met bonen en groente uit blik maak je de lekkerste gezonde gerechten in een handomdraai :)

Nodig

3 paprika's (kleur naar keuze)
2 uien
3 tenen knoflook
1 groot blik bruine bonen (uitlekgewicht 500 gram)
1 klein blikje mais (uitlekgewicht 140 gram)
3 eetlepels olijfolie
400 gram vegetarisch 'rauw' gehakt (kan ook met vleesgehakt)
Chili con carne kruidenmix
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
1 blik gepelde tomaten (400 gram)





 

Bereiding

Was en snijd de paprika's in kleine stukjes. Schil en snijd de uien in dunne ringen. Schil en snijd de knoflook fijn. Doe de bonen in een vergiet en spoel ze af totdat ze niet meer schuimen. Doe de mais erbij in het vergiet en laat uitlekken. Verhit een ruime pan waarin je lekker kunt bakken en doe daarin een scheut olijfolie (2 eetlepels). Bak de uien aan (ca 3 minuten) en vroeg de stukjes paprika toe. (Roer)bak nog een paar minuten. Voeg het gehakt toe en rul het (bakken en roeren dus), een minuut of 5, totdat het gehakt gaart. Doe dan de knoflook en kruiden erbij met een lepeltje extra olie) en bak ze nog even mee om de smaken goed te laten vrijkomen. Doe dan de gepelde tomaten erbij, samen met de bonen en de mais. Laat nog even opstaan ter wijl je roert, zodat alles goed verwarmt is en alle ingredienten goed vermengt zijn. Lekker met rijst of vul er burrito's mee (bedek ze met kaas en zet een half uurtje in de oven YAMMIE!)

Cookies Contact en afspraak