​Pittige bonensoep

Vegetarisch

​Pittige bonensoep

(4-5 porties)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Huizen, diëtist Almere, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Caramba wat lekker!

Nodig

1 eetlepel olie/ vloeibare margarine
1 ui (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (geperst)
1 rode peper (gesnipperd, incl. zaadlijst)
5 stengels bleekselderij (in reepjes)
2 blikken kidneybonen (à 300 gram)
1 blik maïs (à 300 gram)
1-2 el cayennepeper
750 ml zelfgemaakte smaakvolle tomatensaus of kant en klare tomatensaus
750 ml groentebouillon
2 tomaten
Jalapeño peper (reepjes)
Geraspte kaas (30+)
 
 

Bereiding

Verhit 1 eetlepel olie in een grote soep pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de rode peper en bleekselderij toe en verhit het geheel. Spoel ondertussen de kidneybonen goed af (tot ze niet meer schuimen) en laat dit uitlekken. Doe hetzelfde met de maïs. Voeg de kidneybonen, helft van de maïs, cayennepeper, tomatensaus & de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur omlaag en laat zo’n 15 minuten koken. Snijd in de tussentijd de tomaten in kleine blokjes, en doe deze in een kommetje. Doe ook de overige maïs, jalapeño peper en kaas in kommetjes. Serveer de soep met de garnering ernaast.
 

Tips

  • Voeg een beetje fijngesneden koriander toe aan de soep.
  • Ook erg lekker met gekruimelde tortilla chips erdoorheen.
  • Als je kant en klare tomatensaus gebruikt, neem dan 500 ml tomatensaus en 1 liter water (i.p.v. groentebouillon). De soep wordt anders veel te zout.

Cookies Contact en afspraak