​Pittige bonensoep

Vegetarisch

​Pittige bonensoep

(4-5 porties)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Huizen, diëtist Almere, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Caramba wat lekker!

Nodig

1 eetlepel olie/ vloeibare margarine
1 ui (gesnipperd)
1-2 teentjes knoflook (geperst)
5 stengels bleekselderij (in reepjes)
2 blikken kidneybonen
1 blik maïs
1 el chipotle peper (uit potje)
750 ml zelfgemaakte smaakvolle tomatensaus * of 500 ml kant-en-klare tomatensaus
750 ml groentebouillon of 1000 ml water (i.g.v. kant-en-klare tomatensaus)
1 klein handje geraspte kaas, per persoon
Eventueel jalapeño pepers (reepjes)
Eventueel 1 handje naturel tortilla chips, per persoon
Eventueel verse koriander
 
* Smaakvolle tomatensaus, mix de volgende ingrediënten in de blender:
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
6 zongedroogde tomaten
1 eetlepel olie
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1-2 teentjes knoflook

Bereiding

Verhit 1 eetlepel olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg de bleekselderij toe en verhit het geheel. Spoel ondertussen de kidneybonen goed af (tot ze niet meer schuimen) en laat dit uitlekken. Doe hetzelfde met de maïs. Voeg de kidneybonen, helft van de maïs, de chipotle peper, tomatensaus & de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur omlaag en laat zo’n 15 minuten koken. Doe ondertussen de overige maïs, jalapeño peper en kaas in kommetjes. Serveer de soep met de garnering ernaast.
 

Tips

  • Voeg een beetje fijngesneden koriander toe aan de soep.
  • Ook erg lekker met gekruimelde tortilla chips erdoorheen.
  • Als je kant en klare tomatensaus gebruikt, neem dan 500 ml tomatensaus en 1 liter water (i.p.v. groentebouillon). De soep wordt anders veel te zout.

Cookies Contact en afspraak