​Kip BBQ

(voor 2 personen)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Heerlijk gemarineerde kip

Nodig

2 kippenbouten
2 kippenvleugels
2 fijngesneden knoflook
1 kleine blik ananasstukjes (vruchtvlees en siroop)
4 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sojasaus
Citroensap van een halve citroen
1/2 theelepel zwarte peper
Snufje zout
 
Barbequesaus
3 eetlepels Ketjap manis
3 eetlepels ketchup

Bereiding

Bereiding kip
Ga de kippenbouten en kippenvleugels inkepen: maak met een mes sneden in het vlees. Maak de marinade in een schaal. Doe alle ingrediënten in een deze schaal en meng alles goed samen. Doe de kippenbouten en vleugels in de marinade en wrijf het vlees goed in. Laat het vlees één dag marineren in de koelkast voor een heerlijke smaak.
De volgende dag: Bak het vlees in de marinade eerst vijf minuten op een hoog vuurtje en daarna op een laag vuurtje. Sudder het vlees 15 minuten aan één kant en 15 minuten aan de andere kant. Verwarm ondertussen de oven op 175 graden. Doe het vlees in de oven zonder de marinade. Bak het vlees droog ongeveer 15 minuten in de oven, vergeet het vlees niet om te draaien.
 
Bereiding barbequesaus
Kook de overgebleven marinade in de pan en voeg nog extra ketjap manis en ketchup toe. Laat het koken tot de saus een beetje dik wordt.
 
Serveer de kip bbq met een lekkere salade. Misschien deze?
 

Cookies Contact en afspraak