Welkom bij de LowCarbLight Challenge!

Vanaf maandag 25 mei serveren wij je gedurende 2 weken, heerlijke low carb recepten, tips & ondersteuning. Om je te helpen om op een lekkere manier nog even die paar kilo kwijt te raken voor de zomer. Meld je nu aan door op de LowCarbLight Facebook Eventpagina op 'gaat' of 'going' te klikken. Via deze pagina krijg je elke dag de links naar de dagemenu's en recepten. Deelname is gratis!


Doe je mee?

Meld je dan aan door op de LowCarbLight Facebook Eventpagina op 'aanwezig' te klikken. Heb je geen Facebook? Geen nood! Op deze pagina plaatsen we ook alle dagmenu's en tips.
 

Wat betekent Low Carb?

Low = laag
Carb = koolhydraten (van carbohydrates)
Low Carb houdt dus in: minder koolhydraten.


Wat zijn carbs?

Carbs zijn carbohydrates, oftewel: koolhydraten. Deze vind je als zetmeel in bijvoorbeeld brood, rijst, pasta, aardappelen, couscous. En als suikers van nature in fruit en toegevoegd in frisdrank, snoep, koek en heel veel andere (bewerkte) producten waarvan je het soms niet eens weet of merkt.


Waarom Low Carb?

Een voeding met minder koolhydraten betekent meer eiwitten (proteine) en vetten. Eiwit en vet verzadigd beter en daardoor heb je minder trek. Ga maar na, van puur eiwit (bijvoorbeeld kip) of puur vet (bijvoorbeeld olie) zul je waarschijnlijk niet overeten. Dat doe je pas als je ze eet in combinatie met koolhydraten. Door de koolhydraten te verminderen, verlaag je de suikers in je voeding en daarmee ook de zoetbehoefte.


Wat betekent LowCarbLight?

Wij denken dat minder koolhydraten voor veel mensen die willen afvallen een gezond idee is. We geloven echter ook in balans en realistische doelen. Ook vinden we volkorenproducten en fruit fijne producten die je voeding volwaardig maken. De LowCarbLight Challenge bevat een heel stuk minder koolhydraten dan een gemiddeld Nederlands eetpatroon en daardoor meer eiwitten en (vooral goede) vetten. Maar in de LowCarbLight Challenge hebben we ook fruit en wat volkorengraanproducten opgenomen. Dus wel Low(er) Carb maar dan de light versie!


Voor wie is de LowCarb Light Challenge bedoeld?

De LowCarbLight Challenge is bedoeld voor gezonde volwassenen die wat kilo's kwijt willen. Heb je diabetes, een hoge bloeddruk, een hoog cholesterol, een voedselallergie, een andere aandoening of sport je intensief (meer dan 1,5 uur training en vanaf 5 keer sporten per week)? Maak dan een afspraak met de dietist voor persoonlijk advies en begeleiding.


Wat biedt de LowCarbLight Challenge mij?

2 weken lang krijg je van ons:
  • 14 x een dagmenu
  • lekkere recepten voor ontbijt, lunch en diner
  • leefstijladviezen
  • tips en motivatie
We hebben in de LowCarbLight menu's rekening gehouden met de nieuwste adviezen van de Gezondheidsraad; o.a. elke dag een handje noten, volop groente, vaker vis, minder (rood) vlees, meer plantaardig, regelmatig peulvruchten, geen geraffineerde producten en toegevoegde suikers.


Hoeveel calorieen en koolhydraten krijg ik binnen tijdens de LowCarbLight Challenge?

De dagmenu's van de LowCarbLight Challenge bevatten 1400-1600 calorieen per dag. En dagelijks tussen de 55 en 90 gram koolhydraten. Een gemiddelde Nederlandse voeding bevat 40 tot 70 % de energie inname uit koolhydraten. Tijdens de LowCarbLight Challenge is dit gemiddeld zo'n 20%. Goed om te weten: een gezonde vrouw heeft gemiddeld 2000 calorieen nodig om op (een gezond) gewicht te blijven en een man 2500. Tijdens de LowCarbLight Challenge krijg je er een stuk minder van binnen dus!

Hoeveel moet ik bewegen tijdens de LowCarbLight Challenge?

Het advies is om te blijven bewegen zoals je altijd al doet PLUS een half uur beweging naar keuze extra. De voorkeur gaat daarbij uit naar buiten bewegen. En bekijk hier hoeveel je verbrandt per soort beweging.

Welke resultaten mag ik verwachten van de LowCarbLight Challenge?

Het resultaat m.b.t. het gewichtsverlies is van vele factoren afhankelijk. We kunnen daar dan ook geen vaste getallen aan koppelen omdat dit per persoon te veel verschilt. Allereerst hangt het gewichtsverlies af van het huidige gewicht, het huidige beweeg- en eetpatroon èn in hoeverre je onze adviezen (voeding èn beweging) nageleeft. Maar stel je voor dat je normaliter dagelijks 2200 calorieen binnenkrijgt. Door de LowCarbLight Challenge te volgen, levert je dat per week zo'n 4900 calorieen minder op. Dat betekent in 2 weken ongeveer 1,4 kilo afvallen. Iemand van 75 kilo die daarnaast een half uur extra gaat fietsen, verbrandt daarmee nog eens tegen de 10.000 calorieen per maand en zal daarmee nog eens 1,5 kilo afvallen. Zo zou deze persoon op een hele lekkere en gezonde manier zo'n 3 kilo afvallen in deze 2 weken.


Is het effect van de LowCarbLight Challenge blijvend?

Of het effect van de LowCarbLight Challenge blijvend is, hangt van meerdere factoren af. Voor een blijvend effect zul je blijvend je eetgedrag en leefstijl moeten aanpassen. Dus blijven letten op je eetpatroon èn genoeg bewegen. Als je daar wel wat extra hulp kan gebruiken, maak dan een afspraak met de dietist voor persoonlijke begeleiding.


Is de LowCarbLight Challenge veilig?

Voor gezonde personen is de LowCarbLight Challenge volkomen veilig. Sterker nog; door het gezonde menu heeft het meerdere positieve effecten op je gezondheid. Waarvan gewichtsverlies er één is.


Kan ik ook meedoen met de LowCarbLight Challenge als ik al onder begeleiding ben van een dietist?

Bespreek dit met je dietist. Zij kan inschatten of deelname aan de LowCarbLight Challenge voor jou raadzaam is.


Meer en/ of persoonlijke begeleiding nodig?

De LowCarbLight Challenge is niet persoonlijk afgestemd. Je krijgt dagmenu's om 2 weken te volgen. Voor blijvende veranderingen in je leefstijl en eetgedrag en persoonlijk advies en coaching ben je bij de dietist aan het juiste adres! Zij kijkt naar jouw specifieke valkuilen in keuzes en gedrag en veranderd dit samen met jou door middel van praktisch advies en begeleiding 100% afgestemd op jouw wensen en situatie.


Dagmenu´s week 1:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag


Dagmenu´s week 2:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag


Disclaimer

Deelname aan de LowCarbLight Challenge is kosteloos. Er kunnen aan deelname geen rechten worden verleend. Wij geven geen garanties m.b.t de resultaten op gewichtsverlies. Deelname aan de LowCarbLight Challenge is geheel op eigen risico. De adviezen, tips, recepten en aangegeven hoeveelheden in de LowCarbLight Challenge zijn niet persoonlijk afgestemd. Wij houden ons niet verantwoordelijk voor klachten die ontstaan tijdens of na deelname aan de LowCarbLight Challenge. De LowCarbLightChallenge is uitsluitend bedoeld voor gezonde personen voor een duur van 4 weken. Wij hebben de LowCarbLoight Challenge met de grootst mogelijke aandacht samengesteld. Ondanks deze zorg is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onjuist danwel onvolledig is. Alle informatie m.b.t. de LowCarbLight Challenge wordt aangeboden zonder enige garantie of waarborg ten aanzien hun deugdelijkheid, geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins.
Cookies Contact en afspraak