De voordelen van buiten bewegen

Blogs

De voordelen van buiten bewegen

Gepubliceerd op: 31-03-2016 01:38

Door: Noor Struik

De lente is begonnen en dat betekent: langer licht, meer zon en hogere temperaturen. De perfecte tijd van het jaar om lekker naar buiten te gaan en te bewegen!
 

Calorieën verbranden met buiten bewegen

Activiteit Kcal/kg/uur
Fietsen (16 km/uur) 4 kcal
Fietsen (25 km/uur) 10 kcal
Wandelen (5 km/uur) 3,5 kcal
Joggen (6 km/uur) 6 kcal
Hardlopen (10 km/uur) 10 kcal
Skeeleren 7 kcal
Hockey 8 kcal
Voetbal 7 kcal
Tuinieren 4 kcal
 

Bereken je energieverbruik

Voorbeeld: als ik (62 kg) een halfuurtje hardloop verbrand ik (10x62x0,5) 310 kcal en met een uur tuinieren verbrand ik (4x62x1) 248 kcal. Buiten bewegen maakt je fit en slank, en heeft daarnaast nog meer voordelen!
 

Voordelen buiten bewegen

Zoals je misschien wel weet zorgt zonlicht ervoor dat je vitamine D aanmaakt. Zonlicht is er ook als het bewolkt is, dus laat je niet ontmoedigen door een grijze of regenachtige dag! Vitamine D zorgt voor sterke botten en helpt botontkalking voorkomen. Maar er zijn meer voordelen! 
  • Je bespaart geld: een lidmaatschap voor de sportschool is duur en vaak helemaal niet nodig. Buiten wandelen of fietsen is gratis en voor niks.
  • Je raakt niet verveeld: ieder dag lopen en fietsen er andere mensen voorbij en buiten is altijd wat te zien.
  • Je bespaart tijd: de tijd die je normaal gebruikt om naar de sportschool te gaan kun je nu al gebruiken in je rondje hardlopen of fietsen.
  • Je komt tot rust: uit onderzoek blijkt dat je van buiten sporten meer tot rust komt dan van binnen sporten. Na een wandeling van een half uur voelde 71 procent van de mensen die in het park hadden gelopen zich minder gestrest.
  • Je kan sporten wanneer je wilt: geen rekening houden met openingstijden van een sportschool, de outdoor-gym is altijd open. 
Cookies Contact en afspraak