Zomerse maaltijdsalade met zalm, asperges en heerlijke dressing

Vis

Zomerse maaltijdsalade met zalm, asperges en heerlijke dressing

(voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Fris en lekker, deze Zomerse salade!

Nodig

500 gram witte asperges
500 ml heet water
160 gram quinoa
1 theelepel groentenbouillion
0,5 rode ui
peper naar smaak
200 gram cherry tomaatjes
100 gram rucola sla
100 gram gerookte zalm
25 gram pijnboompitten 

Voor de dressing
3 el yoghurt
1 el mayonaise 
1 tl citroensap
1 fijngesneden bosui
2 el fijngehakte verse peterselie
peper naar smaak

Bereiding

Schil de asperges en snijd een klein stukje van de onderkant af. Halveer de asperges en zet een grote pan met water op het vuur. Kook de asperges in ongeveer 10 minuten zacht. Giet de asperges af en vang het kookvocht op een klein steelpannetje.  Dit water zit vol met goede vitaminen en mineralen en kun je gebruiken om de quinoa in te koken. Spoel de quinoa in een zeef af onder stromend water en wrijf het goed tegen elkaar om de bittere smaak weg te spoelen. Kook de quinoa in het asperge water met de boullion in ongeveer 10 minuten gaar. Laat de quinoa nog 5 minuten staan. Als het goed is neemt de quinoa al het water op. Snipper de ui fijn en roer door quinoa heen. Maak op smaak met peper. Snijd de gerookte zalm in lange stroken. Halveer de cherry tomaatjes en rooster de pijnboompitten in een een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Verdeel de rucola sla, cherry tomaatjes, pijnboompitten, asperges en quinoa over 2 borden. Voeg alle ingrediënten voor de dressing  bij elkaar in een schaaltje en breng op smaak met peper. Serveer de salade met de dressing en geniet van deze zomerse salade!
 

Cookies Contact en afspraak