Zomerse maaltijdsalade met watermeloen en olijven

Vegetarisch

Zomerse maaltijdsalade met watermeloen en olijven

(voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Pure smaaksensatie.

Nodig

100 gram ongekookte quinoa / zilvervliesrijst
100 gram (een zakje) sla  
300 gram watermeloen
250 gram cherry tomaatjes
150 gram komkommer
10 groene olijven
50 gram feta kaas
2 eetlepels pompoenpitten
Een handje verse munt
Een handje verse basilicum
Dressing
2 eetlepels extra vierge olijfolie
¼ citroen uitgeknepen
Zwarte peper

Bereiding

Was de quinoa in een zeef onder het water. Wrijf de zaadjes goed tegen elkaar aan. Dit is nodig om het bitterstofje weg te wassen. Kook de quinoa in 10 minuten gaar in een pan met 200 ml water en laat dan afkoelen. Verdeel ondertussen de sla over 2 grote kommen of diepe borden. Snijd de watermeloen en komkommer in blokjes en verdeel deze over de sla. Was de tomaatjes, halveer ze en verdeel deze, samen met de olijven, fetakaas en pompoenpitten over de salade. Was en hak de verse kruiden om deze als laatst toe te voegen. Maak de dressing in een apart schaaltje en schenk dit over je salade. Breng op smaak met zwarte peper en geniet van dit genot! 

Cookies Contact en afspraak