Zomersalade met o.a. aardbeien, geitenkaas en munt

Vegetarisch

Zomersalade met o.a. aardbeien, geitenkaas en munt

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Zoet en pittig, net als jij :)

Nodig

salade
75 gram postelein
100 gram aardbeien
1/2 geitenkaasje
1/2 avocado
1 sjalotje
1/4 rood pepertje
6 verse muntblaadjes
2 eetlepels pijnboompitjes

dressing
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 eetlepel honing
1 theelepel witte wijnazijn
peper en zout (naar smaak)

Bereiding

Was de postelein en laat goed uitlekken. Was en droog de aarbeien, ontdoe ze van de kroontjes en haveer ze. Schil de sjalot en snipper of snijd in dunne ringetjes. Schil de avocado en snijd deze in stukken. Snijd het 1/4 pepertje in dunne ringetjes. Rooster de pijnboompitten enkele minten in een hete pan zonder bakvet. Maak de dressing door de olie, azijn, honing, peper en zout door elkaar te roeren. Doe de postelein in een schaal, doe hierop de avocado en vervolgens de aardbeien. Verkruimel de geitenkaas erover. Vervolgens de gesneden sjalot, munt en peper erover en de dressing verdelen. Als laatste garneren met de pijnboompitjes.

Cookies Contact en afspraak