Zelfgemaakte muesli zonder suiker

Door: Naomi Hoekstra

Knapperig en gezond

Nodig

450 gram havermoutvlokken (of een mix van verschillende vlokken)
200 gram ongezouten, gemengde noten (bijv. amandelen, hazelnoten en walnoten)
100 gram zaden en/of pitten (bijv. pompoenpitten)
6 eetlepels water
kruiden naar smaak (bv: kaneel, gember, kardemom)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de havermout, notenmix, zaden/pitten in een kom, roer deze goed door elkaar. Voeg daarna het water stapsgewijs toe aan de kom. Je krijgt nu als het goed is een ietwat kleverige massa, voeg evt. wat meer water toe. Bestrooi het geheel met de kruiden en roer nogmaals goed door. Leg bakpapier op de bakplaat en leg het mengsel erop. Zet het geheel 20-30 minuten in de oven, en schep elke 10 minuten even door! Haal hierna uit de oven en laat het goed afkoelen. Doe je muesli na het afkoelen in een weckpot, je kunt hem nu 3-4 weken bewaren.

Cookies Contact en afspraak