Zalm met groene groente, citroen en dille uit de oven

Minder koolhydraten

Zalm met groene groente, citroen en dille uit de oven

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Vispiratie nodig?

Maak dit lekkere ovenpakketje en je hebt je omega3 vetzuurtjes weer binnen :-)

 

Nodig

aluminiumfolie
300 gram zalm
200 gram groene groente (bijvoorbeeld bimi of broccoli, haricots verts en groene aspergetops)
1/2 citroen
1/2 witte ui
een eetlepel gedroogde dille
2 eetlepels olijfolie
zout
peper

 

Bereiding

Was de groente en laat uitlekken. Schil de ui en snijd deze in dunne ringen. Was de citroen en snijd hier 2 dikke plannen vanaf die je vervolgens halveert. Leg 2 stukken aluminiumfolie klaar en leg hierop per vel 100 gram groente. Leg daar vervolgens een stuk zalm van ca 150 gram bovenop en bestrooi met zout. Dan de ui-ringen erop en een eetlepel olijfolie. Vervolgens per pakketje een halve eetlepel dille en afdekken met de citroen. Vouw de folie tot een dicht pakketje. Laat zo'n 20 minuten bakken op zo'n 200 graden C. in een voorverwarmde oven. Als de pakketjes klaar zijn, bestrooi met zwarte peper. Serveer met extra groene groente en eventueel (als je niet low-carb eet) gebakken aardappeltjes.

Cookies Contact en afspraak