Zalm gehaktballetjes

Vis

Zalm gehaktballetjes

3 a 4 personen

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Nodig

ca. 400 gram zalm uit blik
een volkorenbeschuit
een ei
een kleine ui
een teentje knoflook
3 eetlepels verse koriander
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel paprikapoeder
peper en zout

Bereiding

Laat de zalm uitlekken en doe deze in een schaal.
Verkruimel de beschuit en doe deze er samen met het ei doorheen.
Schil en snipper de uit en de knoflook en voeg deze toe.
Roer de kruiden, het zout en de peper door het mengsel.
Prak alles goed en rol vervolgens kleine balletjes van het 'gehakt'.
20 minuutjes in de (voorverwarmde) oven op een licht ingevette plaat op 175 graden.

Tip: lekker met een sausje van 3 grote eetlepels yoghurt, limoensap van een halve limoen, een handje verse koriander, 2 eetlepels avocado (evt uit diepvries), peper en zout.

Cookies Contact en afspraak