Wraps van Chinese kool met gehakt en bulgur

Minder koolhydraten

Wraps van Chinese kool met gehakt en bulgur

(voor 2 personen)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Utrecht

Volwaardig plantaardig en minder koolhydraten

Nodig

1 Chinese kool
100 gram bulgur
1 grote ui
1 courgette
2 eetlepels olie
1 pak vegetarisch gehakt
2 cm gember
1 eetlepel sojasaus (minder zout)
1 bos radijsjes

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook. Haal de 8 buitenste bladen van de Chinese kool en kook deze in 1 minuut (per 2) en leg ze in een kom met koud water. Gebruik diezelfde pan om de bulgur te bereiden (1 deel bulgur = 2 delen water). Snijd ondertussen de ui en gember fijn, de overige Chinese kool in reepjes en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een pan, fruit hierin de ui, voeg het vegetarisch gehakt, de gember en de courgette toe. Voeg de sojasaus en de bulgur toe en roer goed door. Snijd de radijsjes in plakjes. Verdeel 1/3 van het groente-bulgur-mengsel over twee kommen. Dep de Chinese koolbladen droog met keukenpapier en leg deze bovenop het mengsel. Vul de blaadjes met de rest van het groente-bulgur-mengsel en rol ze dicht. Serveer met plakjes radijs.

Cookies Contact en afspraak