Witlofschuitjes gevuld met tonijnsalade

Vis

Witlofschuitjes gevuld met tonijnsalade

2 personen (voor of -bijgerecht)

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Nodig

1 stronk witlof
1 blikje tonijn op water
6 zwarte olijven, gehakt
1 gele paprika 
5 semi zongedroogde tomaatjes 
1 el fijngehakte rode ui
1 el fijngehakte verse peterselie
1 el (extra vierge) olijfolie
1 plukje veldsla  
peper/zout naar smaak

 


Bereiding

Haal de witlof blaadjes voorzichtig van de stronk af en spoel ze af met water. Dep ze dan droog en leg ze als bootjes op een bord zodat je de vulling er makkelijk in kunt scheppen. Meng alle overige ingrediënten in een kom en vul de schuitjes met ongeveer 2 eetlepels tonijnsalade. Presenteer met een plukje veldsla en geniet!

Tip: als je geen fan bent van de bittere smaak, snijd dan het groene hart uit de witlof en gebruik de meest witte stukken.

Cookies Contact en afspraak