Witlofschotel met zoete aardappel-pastinaakpuree

Vegetarisch

Witlofschotel met zoete aardappel-pastinaakpuree

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

en geroosterde pijnboompitjes 

Nodig

350 gram zoete aardappelen 
1 grote pastinaak 
peper, zout, nootmuskaat
een scheutje (plantaardige) melk

4 stronken witlof
40 gram geraspte 30+ kaas 
3 eetlepels pijnboonpitten 
Verse peterselie 
1 eetlepel (plantaardige) boter 
Een scheutje olijfolie. 


Bereiding

Schil en snijd de zoete aardappelen en de pastinaak in grove stukken en kook ze gaar in zo'n 10 minuten in water met wat zout. Giet de aardappelen af enstamp ze fijn. Voeg zonodig een scheutje (plantaardige) melk toe om de puree smeuïger te maken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de oven op 200 graden. Verwijder de harde uiteinden en indien nodig de buitenste bladeren van de witlofstronken, was ze goed. Breng een pan water aan de kook. Kook de stronken ca. 7 minuten, daarna laten uitlekken en droog deppen. Verhit intussen een kleine koekenpan en rooster daarin de pijnboompitjes tot ze bruin kleuren (blijf erbij en roer om). Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Verdeel de zoete-aardappelpuree over op de schaal en leg de witlof op de zoete aardappelpuree. Bestrooi met kaas en pijnboompitten en wat peterselie (fijngehakt). Zet de schotel 15 á 20 minuten in de oven tot de kaas goed gesmoten is. 

Cookies Contact en afspraak