Witlof met sojasaus, bosui en gehakte pinda's

Minder koolhydraten

Witlof met sojasaus, bosui en gehakte pinda's

(voor 2 porties)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Huizen, diëtist Almere, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Witlof lekker anders!

Nodig

750 gram witlof
1 sjalotje
4 bosui
1 eetlepel olie
1 eetlepel sojasaus (bij voorkeur met minder zout)
3 eetlepels ongezouten pinda
 

Bereiding

Maak de witlof schoon en snijd in reepjes. Snijd de sjalot en de 4 bosuitjes fijn en houdt +/- 1 gesneden bosui apart. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje en 3 bosuitjes tot deze glazig zijn. Voeg vervolgens de reepjes witlof toe en bak mee. Wanneer de witlof begint te slinken kun je de sojasaus toevoegen. Hak ondertussen de pinda’s grof. Leg de gebakken witlof op een bord. Serveer met verse bosui en de grof gehakte pinda’s!

Contact en afspraak