​​Winterse ratatouille

(voor 4 personen)

Door: Nathalie van Beem

Traditionele gerecht met de groenten van dit seizoen.

Nodig

300 gram zilvervliesrijst
1 winterwortel
2 pastinaken
1 kleine aubergine
150 gram pompoen
1 kleine courgette
1 groene paprika
1 grote ui
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels gedroogde rozemarijn
1 blikje tomatenpuree
150 ml water
100 gram geraspte 30+ kaas
 
 

Bereiding

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de winterwortel, pastinaak, aubergine, pompoen, courgette en paprika in blokjes. Schil de ui en snijd deze grof. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verhit de olie in een koekenpan of hapjespan. Fruit hierin de ui met de knoflook in enkele minuten glazig. Voeg vervolgens de wortel, pastinaak, aubergine en pompoen toe en roerbak dit 10 minuten. Schep dan de courgette, paprika en de kruiden erdoor. Roerbak dit 5 minuten en meng de tomatenpuree en het water erdoor. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de ratatouille in 15 minuten gaar worden. Schep het af en toe om. Serveer de ratatouille met de rijst en strooi er wat geraspte kaas over. 

Cookies Contact en afspraak