Winterse salade met geroosterde groenten en geitenkaas

Vegetarisch

Winterse salade met geroosterde groenten en geitenkaas

(voor 8 personen)

Door: Mara Looij

​Met wortels en knollen uit Nederland

Nodig

300 gram krieltjes
1/2 pompoen
2 winterpenen
2 pastinaken
2 rode uien
2 rode paprika’s
60 gram rucola
4 eetlepels olijfolie om te bakken
2 eetlepels Provençaalse kruiden
flinke bos verse bieslook
flinke bos verse basilicum
4 eetlepels balsamico crema
2 geitenkaasjes
zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Schil de krieltjes en halveer ze. Was de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen is stukken van ongeveer 2 cm. Schil de pastinaak en penen en snijd in dunne plakjes. Schil de uien, halveer en snijd in dunne ringen. Snijd de paprika’s in vieren. Doe de gesneden groenten in een kom en vermeng met de olijfolie (voor bakken) en de Provençaalse kruiden. Leg de groenten op een bakplaat en bak in de oven in zo’n 15 tot 20 minuten gaar. Roer regelmatig om. Snijd de basilicum en bieslook fijn, verscheur de rucola. Wanneer de groente klaar (gaar) is, laten afkoelen. De paprika’s in kleine stukjes snijden. Vermeng de groenten met de rucola en de balsamico. Verkruimel de geitenkaasjes erdoor en strooi de zwarte peper erover.

Cookies Contact en afspraak