Wijting-doperwtburger

(voor 2 personen)

Door: Linda Seijs, dietist in opleiding, diëtist Amsterdam

Met huttenkase en dille!

Nodig

De burger
250 gram wijting
100 gram wortelen, gekookt
150 gram doperwten
handje verse dille
4 ansjovis filets, afgespoeld
1 eetlepel volkorenmeel
1/2 eetlepel olijfolie
1 theelepel citroenrasp
2 theelepel kappertjes, afgespoeld
2 snufjes peper
Groente
6 trostomaatjes ingesmeerd met olijfolie (1/2 el)
300 gram courgette ingesmeerd met olijfolie (1/4 eetlepel)
Garnering per persoon
1 eetlepel hüttenkäse
1 eetlepel magere yoghurt

 

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Gaar de tomaten en courgette voor ongeveer 15 minuten in de oven. Zet een pan met water op en breng deze aan de kook. Kook eerst de wortelen 10 minuten en daarna 150 gram doperwten 4-7 minuten. Doe alle ingrediënten voor de burger in de keukenmachine en maal het tot een grof geheel. Maak er twee burgers van en bak deze bruin in de koekenpan. Serveer de courgette, burger en tomaten op een bord en voeg daar nog de yoghurt en hüttenkäse aan toe. Eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak