Volkoren pastasalade

Vegetarisch

Volkoren pastasalade

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Simpel, lekker.

Nodig

200 gram volkorenpasta
1 avocado
1 rode ui
1 rode paprika
200 gram cherrytomaatjes
20 gram verse basilicum
1/2 komkommer
1 bol (buffel)mozzarella
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 citroen
een scheut olijfolie extra vierge
peper en zout

Bereiding

Kook de pasta volgens beschrijving op de verpakking, giet af en doe er een scheutje olie in. Roer goed om en laat afkoelen. Schil en snijd de ui in dunne ringen. Was en snijd de paprika in kleine stukjes, was en halveer de tomaatjes. Schil en snijd de avocado in kleine stukjes en besprenkel met het sap van een halve citroen (hiermee vookom je verkleuring van de avocado). Was de komkommer en halveer deze, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd de helften vervolgens in dunne plakjes. Was en snijd de basilicum fijn.  Rasp de Parmerzaanse kaas. Snijd de mozzarella in kleine stukjes. Vermeng alle ingredienten met de pasta en maak het af met een lekkere scheut goede olijfolie, zwarte peper en zout naar smaak.

Wil je er een maaltijdsalade van maken? Vul de salade dan verder met bijvoorbeeld gerookte kip/ ruccola/ pijnboompitjes.

Cookies Contact en afspraak