Rijk belegde homemade volkoren naanbroden

Vegetarisch

Rijk belegde homemade volkoren naanbroden

Voor 2 personen

Door: Tesse Leermakers, diëtist Den Haag

Beleg deze knapperige naanbroden met jouw favoriete toppings.

Nodig

Naanbrood

150 gram volkorenmeel
3,5 gram droge gist
75 ml water
50 gram Griekse yoghurt
flinke snuf zout
1 eetlepel olijfolie

 

Bereiding

Doe het volkorenmeel in een ruime beslagkom. Meng eerst het water met de gist en roer tot het een geheel is geworden. Voeg dan het water-gist mengsel en de yoghurt bij het volkorenmeel en kneed tot een deegbal. Voeg vervolgens de olie en het zout toe en kneed nog +/- 5 minuten tot het goed gemengd is. Leg de deegbal in de beslagkom en dek af met een vochtige theedoek. Laat 60 minuten rijzen.

Na 60 minuten
Verdeel het deeg in 2 grote of 4 kleine stukken en plat deze uit op een bord of snijplank. Verwarm een koekenpan of een grill en bak de platte broden in een scheutje olijfolie aan beide kanten gaar, er mogen wat bruine vlekken op komen.

Variatie: Maak een olie mengsel van kruiden zoals tijm of peterselie en knoflook en smeer de broden voor het bakken in met deze olie voor extra smaak.

Beleg de broden met jouw favoriete topping!

Op de is het naanbrood belegd met:
- groene pesto
- rucola
- hüttenkäse
- gebakken champignons
- artisjokhart
- pijnboompitjes
- olijven
- een klein beetje Parmezaanse kaas

Smullen maar!
 

Cookies Contact en afspraak