Witvis met bloemkool en paprika in tomaten-kokossaus.

Vis

Witvis met bloemkool en paprika in tomaten-kokossaus.

(voor 3 a 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Eet 2 x per week vis!

Nodig

500 gram tilapiafilet of andere witvis
1 limoen
peper
zout
4 eetlepels olijfolie
1 grote ui
2 tenen knoflook
½ bloemkool
2 zoete puntpaprika’s
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel komijn
1 blik gepelde tomaten
1 visbouillontablet
200 milliliter kokosmelk
verse koriander
 
 

Bereiding

Snijd de vis in grove blokken, vermeng deze met het sap van een halve limoen, peper en zout. Zet de vis een kwartiertje in de koekkast. Schil en snijd de knoflook fijn en de ui in dunne ringen. Was en snijd de paprika en de bloemkool in stukken. Verhit een (stoof)pan en doe de olie erin. Bak de vis enkele minuten en voeg de ui en knoflook toe, bak deze glazig. Doe de komijn en paprikapoeder erbij. Voeg de groente toe en bak een minuut of 5 mee. Doe nu de bouillon en de gepelde tomaten toe. Roer alles goed door en doe de koksmelk erbij. Laat een minuut of 20 pruttelen. Garneer met schijfjes limoen en koriander en serveer met (zilvervlies)rijst en een simpele salade.

Contact en afspraak