Viscurry met pompoen en courgette

(Voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer

FODMaP beperkt, glutenvrij, lactose en melk vrij

 

 

Nodig

200 gram kabeljauw
200 gram pompoen 
1 courgette
een blik (400 ml) kokosmelk
150 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
5 cm verse gember
2 eetlepels olijfolie / kokosolie
een theelepel komijn
een theelepel kaneel
een theelepel kurkuma
een snufje zout en peper naar smaak
twee handjes verse koriander
1 limoen

Bereiding

Snijd de pompoen in blokjes ter grootte van een dobbelsteen en de courgette in plakjes. Hak de gember fijn. Zet een wokpan met olijfolie of kokosolie op het vuur en laat de gember een minuutje fruiten met de specerijen. Voeg de pompoen en courgette toe aan de wok en bak het geheel 10 minuten op middelhoog vuur. Roer het mengsel regelmatig om. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg de rijst toe en laat in circa 20 minuten zachtjes gaar en vrijwel droog koken. Snijd de kabeljauw in gelijke stukken en knijp de limoen er boven uit. Doe de kokosmelk bij de groenten in de wok en leg de kabeljauw tussen de groenten. Laat 20 minuten zachtjes stoven met een deksel op de pan. Serveer samen met de rijst en garneer met verse koriander.  
 

Cookies Contact en afspraak