Vistaco’s met rodekoolsalade

(voor 4 personen)

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Leerdam, diëtist Tilburg

De zachtheid van de vis in het knapperige jasje van de taco mmmmmmm

Nodig

4 (duurzame)Tilapiafilets (let op keurmerk)
12 tacoschelpen
250 gram rode kool
1 rode ui
1 appel
4 eetlepels mayonaise (of halvanaise) 
4 eetlepels magere kwark
Verse peterselie
1 limoentje
Zonnebloemolie (of milde olijfolie)
Cayennepeper
Peper en zout
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden en verwarm de taco’s ongeveer 5 minuten. Breng de tilapiafilets op smaak met een snuf peper, zout en cayennepeper. Bak ze in olie in ongeveer 6 minuten gaar (draai halverwege om). Meng in een keukenmachine de rode kool (ongekookt), rode ui en appel. Of snijd/rasp het fijn. Voeg daar de mayonaise en kwark aan toe en ongeveer één eetlepel fijngesneden peterselie. Meng alles door elkaar en voeg het sap van de limoen toe. Als de vis en taco’s klaar zijn kun je gaan vullen. Snijd de vis in stukjes. Vul elke taco met een schep rodekoolsalade en een schep tilapia. 3 taco’s per persoon. Verdeel nog wat peterselie erover voor het serveren.

Tip

Maak zelf vezelrijke taco’s door volkoren tortilla’s dubbel te vouwen in de achterkant van een cupcake blik en 10 minuten af te bakken in de oven. 

Cookies Contact en afspraak