Vezelrijke pizza met makreel en groente

Door: Rose Runderkamp-Schouten

Bomvol goede vetten!

Nodig

Ingrediënten 1 pizza 2 pizza’s 3 pizza’s 4 pizza’s
Volkoren(spelt)meel (g) 150 300  450 600
Water (ml) 100 200 300 400
Droge gist (tl) 1 2 3 4
Olijfolie (el) 1 2 3 4
Passata (dl) 2 4 6 8
Oregano (el) 2 4 6 8
Knoflook (teen) 1 2 3 4
Bladspinazie (handje) 1 2 3 4
Makreel (g) 40 80 120 160
*Doperwten (el) 4 6 8 10
Ricotta (tl) 5 10 15 20
Peper en beperkt zout Naar smaak
*Tip: gebruik bij voorkeur verse of ingevroren doperwten. Deze bevatten meer voedingsstoffen en minder zout dan doperwten uit blik of pot.

Bereiding

Doe de meel in een kom. Meng het lauwwarme water, olijfolie met de gist en roer tot de gist is opgelost. Roer het gistmengsel door het meel en kneed tot een soepel deeg. Leg een theedoek over de kom en laat het deeg minimaal een uur rijzen op een plaats buiten de koelkast. Om de saus te mengen voeg je de passata, oregano, knoflook, peper en zout samen. Om de saus te verdikken zou arrowroot of maïzena gebruikt kunnen worden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi het werkblad met meel en rol de deegbal uit met een deegroller totdat het deeg ongeveer een halve cm dik is. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en leg de pizzabodem 10 minuten in de oven. Haal de pizza uit de oven en smeer de saus erover. Versier vervolgens de pizza met de spinazie, makreel, doperwten en ricotta. Zet de pizza hierna nog 10 minuten in de oven. 

Cookies Contact en afspraak