Veveine pesto
Vegetarisch
![](/img/recipes/c/recept%20verveine%20pesto_1-db.jpg?_=1722026081)
Veveine pesto
Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag
Verveine; een fris en citroenachtig Zuid Amerikaans kruid (ook bekend onder de naam citroenverbena)
Nodig
1 bosje verveine100 gram cashewnoten
50 gram pijnboompitten
25 gram geraspte Parmezaanse kaas
120 ml olijfolie
4 eetlepels citroensap
Peper en zout naar smaak
![](/img/recipes/c/recept%20verveine%20pesto_1-db.jpg?_=1722026081)
Bereiding
Was de verveine goed en pluk de blaadjes van de takjes af. Doe de noten, pitjes, Parmezaanse kaas en blaadjes, citroensap en olijfolie in een blender/ staafmixer/ keukenmachine/ hakmolentje en puree de pijn. Voeg zout en peper naar smaak toe en eventueel nog 1 eetlepel citroensap. Vind je het mengsel te dik? Verdun dan met lauwwarm water of olijfolie.