Vegetarische pasta met champignons

Vegetarisch

Vegetarische pasta met champignons

2 personen

Nodig

  • 200 g (ongekookte) volkorenpasta
  • 2 bosuitjes
  • 8 olijven uit water zonder pit
  • 250 gram (grote) champignons
  • 100 g (klein blikje) doperwtjes
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram vegetarische mix (vegetarische gehakt, roerbak- of tofureepjes)
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • basilicum
  • Peper
  • Zout
  •  

Bereiding

Kook de pasta in ruim water gaar
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen
Snijd de olijven klein
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Laat de doperwten uitlekken.
Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de vegetarische mix en de uienringen op middelhoog vuur.
Bak de champignons kort mee, 2-3 minuten, totdat ze zacht zijn.
Voeg de olijven, de doperwten en de gezeefde tomaten toe en breng dit aan de kook.
Schep de uitgelekte pasta ook in de wok of grote braadpan en warm het geheel al omroerend nog even op een laag vuur goed door.
Breng op smaak met basilicum, peper en een beetje zout.

Cookies Contact en afspraak