Vegetarische low carb nasi

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij

Veel smaak, weinig carbs

Nodig

1 ui
2 tenen knoflook
1 stukje gember (zo groot als je duimnagel)
100 gram wortel of peen
1 paprika
200 gram peultjes
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel komijn
1 theelepel
1 theelepel sambal
2 eetlepels sojasaus
100 gram taugé
2 eetlepels olijfolie
400 gram bloemkoolrijst
2 eieren
Peper zout
1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Schil en snijd de ui in dunne ringen, schil en snijd de knoflook en de gember in hele fijne stukjes. Schil en snijd de wortel/ peen in fijne reepjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Verhit een wok/ hapjespan en doe de 2 lepels olijfolie in de pan. Roerbak de ui, knoflook en gember 1 a 2 minuten en doe dan de rest van de groenten en de kruiden erbij. Roerbak totdat de groenten beetgaar zijn. Voeg de tauge, de bloemkoolrijst, de sambal en de sojasaus toe. Schep goed om in de pan zodat alles goed warm wordt. Kluts de eieren in een schaaltje door elkaar met wat zout en bak een omelet met de olie in een koekenpan (aan 2 kanten). Laat de omelet afkoelen, bestrooi met zwarte peper en rol op. Snijd er vervolgens rolletjes of reepjes van, deze kan je door de nasi roeren of apart serveren.
 

Tips

  • Lekker met
    • Komkommer en rode ui op zuur
    • Gebakken uitjes
    • Pindasaus

Voedingswaarde

  • 385 calorieen per portie
  • 30 gram koolhydraten per portie
 

Cookies Contact en afspraak