Vegetarische hartige taart met appel, kaas en champignons

Vegetarisch

Vegetarische hartige taart met appel, kaas en champignons

 


 

Nodig

Bodem
200 gram havermout
50 gram kokosvet of boter
2 eitjes basilicumblaadjes naar smaak
Parmezaanse kaas naar smaak  

Vulling
3 zoetzure appels
1 eetlepel citroensap
200 gram boerenkaas of belegen 30+ kaas
een handje basilicumblaadjes
200 gram grotchampignons
1 eetlepel olijfolie
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 eieren
125 ml soja kookroom peper

Bereiding

Maak van de ingredienten voor de bodem een mooi deeg en bedek hiermee een springvorm van 22 cm. Zorg dat je de zijkanten van de springvorm ook omhoog bedekt.  Schil de appels in dunne plakjes en besprenkel het met citroensap. Verdeel 1/3e deel over de bodem van de taart. Snijd de kaas in kleine blokjes en strooi ze over de appels.Snijd de champignons in plakjes en bak ze samen met de gesnipperde sjalotjes en fijngemaakte knoflook in de olijfolie. Schep het mengsel over de kaasblokjes. Verdeel de fijngemaakte basilicumblaadjes hierover. Verdeel op de bovenste laag de appelplakjes dakpansgewijs over de taart. Klop van de kookroom, de eieren en een snufje peper een mengsel en giet het over de appels. Zet de taart op 200 graden ongeveer 35 minuten in de oven. Eet de taart met een salade van postelein, kiwi, tomaat en walnoten. 

Cookies Contact en afspraak