Vegetarische low carb lasagne

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam

Wist je dat vega gehakt meer proteine bevat dan rundergehakt?

Nodig

4 aubergines
2 uien
4 eetlepels olijfolie
400 gram 'rauw' vegetarisch gehakt (Naturli) 
3 tenen knoflook
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kuiden
500 ml tomatensaus (zonder toegevoegd suiker)
peper en zout (of een klein bouillonblokje)
250 gram ricotta
200 gram mozzarella
150 gram belegen kaas
een handje verse basilicum
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de aubergines en snijd ze in dunne plakken (in de lengte), doe 2 eetlepels olijfolie in een schaaltje apart en smeer de plakken hiermee in (handig om een kwastje te gebruiken). Bak de plakken aubergine 2 a 3 minuten op de grill. Schil en snijd de uien in dunne ringen. Verhit een koekenpan of hapjespan, doe hier de overige olijfolie in en bak de uienringen enkele minuten. Doe nu het gehakt, de knoflook en de Italiaanse kruiden erbij en bak het gehakt rul. Snijd de mozzarella fijn en vermeng in een schaal met de ricotta. Smeer een ovenschaal in met de olijolie die je over hebt en bedek met een eerste laagje aubergineplakken. Doe daarop een van het laagje mozarella-ricotta en vervolgens een laagje gehaktsaus. Herhaal dit tot je saus op is en maak hem af met een laatste laagje aubergineplakjes, mozzarella-ricotta en de belegenkaas. Zet de schotel 20 minuten in de oven. Garneer met de verse basilicum en dien op.


Voedingswaarde per portie

  • 550 caorieen
  • 27,5 gram eiwit
  • 18 gram koolhydraten
  • ​7 gram vezels

Cookies Contact en afspraak