Zomerstamppotje vol groente, met speckjes en dille

Vegetarisch

Zomerstamppotje vol groente, met speckjes en dille

(4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Stamppot kan altijd!

Nodig

800 gram kruimige aardappelen
400 gram wortelen
400 gram spinazie
1/2 zoete puntpaprika
150 gerookte speckjes van de vegetarische slager
4 eetlepels verse dille
Een scheut volle melk
1/2 theelepel zoete paprikapoeder
1/2 theelepel nootmuskaat
Zwarte peper 
Zout naar smaak

Bereiding

Schil de aardappelen en de wortelen, snijd deze in stukken en kook tot ze gaar zijn (10 a 15 minuten). Was en snijd de spinazie. Was en snijd de paprika in kleine stukjes. Giet de aardappelen en de wortelen af zodra deze gaar zijn, doe de scheut melk erover heen en laat even staan. Bak het 'speck' in 5 minuutjes krokant. Stamp de wortelen en de aardappelen tot een puree, zet deze nog even op een zacht vuurtje en doe de spinazie erbij. Zet het vuur uit. Voeg vervolgens de dille, paprika, nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout toe. Doe als laatste de speckjes erdoor. 

Cookies Contact en afspraak